首页
登录
职称英语
[originaltext] Today’ s lecture we’ll centre on the people who lived five th
[originaltext] Today’ s lecture we’ll centre on the people who lived five th
游客
2024-04-23
90
管理
问题
Today’ s lecture we’ll centre on the people who lived five thousand years ago in the Sahara Desert. Now most of these desert people moved across the countryside throughout the year. You might think that they’re wandering aimlessly. Far from it, they actually followed the series of carefully planned moves.
Where they moved depended on where food was available, places where plants were ripening or with lots offish. Now often when these people moved, they carried all their possessions on their backs. But if the journey was long, extra food and tools were sometimes stored in caves.
One of these caves is now an exciting historic site. Even though the cave is very large, it was certainly too dark and dusty for people to live in, but it was a great place to hide things. And huge amounts of food supplies and daily tools have been found there.
The food includes dried fish and nuts. The tools include stone spear points and knives. The spear points are actually rather small. Here is a picture of some that were found. You can see their size in relation to the hands holding them.
There are also some decorations found in the caves. There are necklaces, ear rings, etc. Most of them were made of bones, instead of some rare metals like what those are today. We may not like the idea of it. But it was very popular at that time. From the above talk, we can see there ’re really great differences from our lives today.
Questions 16 to 18 are based on the passage you have just heard.
16. What is the main subject of this talk?
17. What have been found in the cave?
18. Why does the speaker show a photo to the class?
选项
A、The place where Sahara Desert was 5,000 years ago.
B、People lived 3,000 years ago in.
C、The place where Takla Makan Desert was 5,000 years ago.
D、People lived 5,000 years ago in Sahara Desert.
答案
D
解析
细节题。根据对话中Today’s lecture we’11 centre on the people who lived five thousand years ago in theSahara Desert.可知D为正确选项。因此,正确答案是D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3568437.html
相关试题推荐
[originaltext]KnowledgeisfreeontheInternetatasmallbutgrowingnumb
[originaltext]KnowledgeisfreeontheInternetatasmallbutgrowingnumb
[originaltext]KnowledgeisfreeontheInternetatasmallbutgrowingnumb
[originaltext]Today’slecturewe’llcentreonthepeoplewholivedfiveth
[originaltext]Today’slecturewe’llcentreonthepeoplewholivedfiveth
[originaltext]Today’slecturewe’llcentreonthepeoplewholivedfiveth
[originaltext]W:Wu,doyouhavetimetotellmemoreaboutthemultimediateac
[originaltext]W:Hi,Bob.Howisyouroralpresentationcomingalong?M:Whato
[originaltext]M:TomisgoingtoworkintheFloridaforthesummer.W:Canhe
[originaltext]M:TomisgoingtoworkintheFloridaforthesummer.W:Canhe
随机试题
—Yourcitylooksbeautiful!—Yes.Lotsoftreesandgrass_____lastyear.A、were
Completethetablebelow.WriteNOMORETHANTHREEWORDSAND/ORANUMBERforeac
WinstonChurchilloncemoanedaboutthelong,dishonourabletraditioninpol
WhyisthereaGermany?PartoftheanswergoesbacktoabattlefoughtinA
Unlessmeasuresaretakenatonce,thereisapossibilitythatalltheocean
阅读《郑伯克段于鄢》中的一段文字,然后回答问题。 既而大叔命西鄙北鄙贰于己。公
奥尔波特将一个最典型、最有概括性并对一个人的各方面行为均产生影响的特质称为(
下列世界文化遗产与其所在地对应一致的是()。A.大足石刻——云南 B.龙门石窟
存款客户向存款机构提供的转账凭证或填写的存款凭条是借款合同缔结过程中的()阶段
投资项目决策分析与评价的基本要求包括贯彻落实科学发展观、资料数据准确可靠和()
最新回复
(
0
)