首页
登录
职称英语
Discoveries in science and technology are thought by "untaught minds" to com
Discoveries in science and technology are thought by "untaught minds" to com
游客
2024-04-22
78
管理
问题
Discoveries in science and technology are thought by "
untaught minds
" to come in blinding flashes or as the result of dramatic accidents. Sir Alexander Fleming did not, as legend would have it, look at the mold on a piece of cheese and get the idea for penicillin there and then. He experimented with antibacterial substances for nine years before he made his discovery. Inventions and innovations almost always come out of laborious trial and error. Innovation is like soccer; even the best players miss the goal and have their shots blocked much more frequently than they score.
The point is that the players who score most are the ones who take the most shots at the goal—and so it goes with innovation in any field of activity. The prime difference between innovators and others is one of approach. Everybody gets ideas, but innovators work consciously on theirs and they follow them through until they prove practicable or otherwise. What ordinary people see as fanciful abstractions; professional innovators see as solid possibilities.
"Creative thinking may mean simply the realization mat there’s no particular virtue in doing things the way they have always been done," wrote Rudolph Flesch, a language authority. This accounts for our reaction to seemingly simple innovations like plastic garbage bags and suitcases on wheels that make life more convenient: "How come nobody thought of that before?"
The creative approach begins with the proposition that nothing is as it appears. Innovators will not accept that there is only one way to do anything. Faced with getting from A to B, the average person will automatically set out on the best-known and apparently simplest route. The innovator will search for alternate courses, which may prove easier in the long run and are bound to be more interesting and challenging even if they lead to dead ends.
Highly creative individuals really do march to a different drummer. [br] The phrase "untaught mind"(Line 1, Para.l)is closest in meaning to______.
选项
A、those people who receive less education
B、young people
C、lazy people
D、football players
答案
A
解析
语义题。原文第一段,科学技术发明会被无知的人认为是头脑中的灵光一现或碰巧得来的。taught是teach的过去分词,untaught mind便指没有接受教育的头脑。原文中便指无知的,较少接受教育的人。选项D为干扰项,虽在第一段尾句出现,但只是作为例子来解释努力的重要性。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3566027.html
相关试题推荐
Manyobjectsindailyusehaveclearlybeeninfluencedbyscience,buttheir
Manyobjectsindailyusehaveclearlybeeninfluencedbyscience,buttheir
Discoveriesinscienceandtechnologyarethoughtby"untaughtminds"tocom
Discoveriesinscienceandtechnologyarethoughtby"untaughtminds"tocom
Discoveriesinscienceandtechnologyarethoughtby"untaughtminds"tocom
Discoveriesinscienceandtechnologyarethoughtby"untaughtminds"tocom
TheBirthofScientificEnglishA)Worldscienceisdominate
TheBirthofScientificEnglishA)Worldscienceisdominate
TheBirthofScientificEnglishA)Worldscienceisdominate
TheBirthofScientificEnglishA)Worldscienceisdominate
随机试题
Thatstreetisavery(desire)______placeforyoutoopenastore.desirable根据句
DepartingforLosAngelesisnoordinary【C1】______whereasforforeignstud
Imaginebeingaskedtospend12orsoyearsofyourlifeinasocietywhichcon
消防工作的特点有()。A.社会性 B.行政性 C.经常性 D.技术性
患者男,28岁。骶髂部被撞伤后疼痛1小时。查体:T36.5℃,P110次/分,R
A.直接蔓延 B.淋巴结转移 C.血行转移 D.种植转移 E.直接蔓延和
土方开挖前,工程质量检查的内容有()。A、定位放线 B、排水和降低地下水位系统
微量元素具有重要的生物功能,其中可拮抗和降低重金属作用的有( )。A.钴 B
下列各项中,审计人员认为应从产品生产成本中剔除的有()。[2009年初级真题]A
银行在与开发商签订协议之前,对开发商及其所开发的项目进行审查的内容包括()。A:
最新回复
(
0
)