首页
登录
职称英语
[originaltext] A new enemy is threatening Japanese traditions: leisure. As p
[originaltext] A new enemy is threatening Japanese traditions: leisure. As p
游客
2024-04-15
74
管理
问题
A new enemy is threatening Japanese traditions: leisure. As part of its attempt to increase imports, the government is trying to get people to work less and spend more. The workers are disgusted.
The figures support the western prejudice that the Japanese are all work and no play. Trying to force workers away from their desks and machines, the government said last April that the country should cut down from its 2,100 hours average work year to 1,899 hours and a five-day week. Beginning in February, banks and stock markets will be closed on Saturdays, staff of civil service will be forced out of their offices two Saturdays a month. The government hopes that others will follow that practice. But some persuasion will be needed. Small companies are very angry about it and they fear competitors may not cut hours. The unions are no happier they have even advertised in newspapers arguing their case against the foreign pressure that is forcing leisure upon them. They say that shorter hours are a disguised pay cut. The industrialists, who have no objection to the government’s plans, admit that shorter hours will help them cut costs. Younger Japanese, who are supposed to be acting against their hard-working parents, show no sign of wanting time off either. But unlike older workers, they do spend money in their spare time. Not content with watching television, they dance, dress up, sit in cafes, go to pop concerts and generally drive the leisure-industry boom. Now that they know how to consume, maybe the West can teach them to relax and enjoy themselves, too.
19. What is the purpose of getting the Japanese to have more spare time?
20. What does the union think of the shorter-hour system?
21. Which group of people welcomes the shorter-hour system in Japan?
选项
A、The shorter hours they work, the higher pay they can enjoy.
B、The more they work, the less leisure they can enjoy.
C、The shorter hours they work, the less pay they can get.
D、The greater pressure they bear, the unhappier they can be.
答案
C
解析
细节题。短文提到,日本工会认为,缩短的工作时间其实是隐形的缩减工资,C中的the shorter...theless结构是对短文shorter hours are a disguised pay cut的同义替换,故正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3556404.html
相关试题推荐
Itisnot,byanymeans,theworld’soldestcompany.ThereareJapanesehote
Itisnot,byanymeans,theworld’soldestcompany.ThereareJapanesehote
[originaltext]AmericanvisitorstoEasternAsiaareoftensurprisedandpuz
[originaltext]InBritainthebiggestnumberofworkingforeignerscomesfro
[originaltext]InBritainthebiggestnumberofworkingforeignerscomesfro
[originaltext]InBritainthebiggestnumberofworkingforeignerscomesfro
[originaltext]Thefamilyischanging.Inthepast,grandparents,parents,a
[originaltext]Thefamilyischanging.Inthepast,grandparents,parents,a
[originaltext]M:I’msotired,Ican’tseestraight.W:You’vebeentiredalot
[originaltext]M:I’msotired,Ican’tseestraight.W:You’vebeentiredalot
随机试题
【B1】[br]【B4】A、culturesB、nationsC、considerD、countriesA根据上下文,面部表情跨越不同文化(acro
Applicants______passthefirsttestwillbecontactedforapanelinterview,whi
[originaltext]M:Excuseme.Iwonderifyoucouldhelpme.W:WhatcanIdofor
34.(regret)______,theprogramisunabletoofferyouanyassistanceintermsof
中央级、本省省级日报、周六报,当日五点以前到站的或出版的,上午分发、投递;其他报
A.出血 B.贫血 C.明显的脾大 D.发热、贫血、出血 E.发热、贫血
导游员在带领旅游者游览雁荡山时讲道:“刚才我们看到的‘老僧拜塔’,到这里已经变成
为了减少启动电流和保证启动转矩,绕线式感应电动机的启动方法采用( )。A.转子串
-1,2,11,26,47,()。 A.39B.57C.69D.74
下列关于工程造价与成本管理说法错误的是()。A.人工费、材料费、施工机械使
最新回复
(
0
)