首页
登录
职称英语
[originaltext]Moderator: Hello Ladies and Gentleman, it gives me great plea
[originaltext]Moderator: Hello Ladies and Gentleman, it gives me great plea
游客
2024-04-12
22
管理
问题
Moderator:
Hello Ladies and Gentleman, it gives me great pleasure to introduce our keynote speaker for today’s session, Dr. Howard Miller. Dr. Miller, Professor of Sociology at Washington University, has written numerous articles and books on the issues facing older Americans in our graying society for the past 15 years. Dr. Miller:
Dr. Miller:
Thank you for that introduction. Today, I’d like to preface my remarks with a story from my own life which I feel highlights the common concerns that bring us here together. Several years ago when my grandparents were well into their eighties, they were faced with the reality of no longer being able to adequately care for themselves. My grandfather spoke of his greatest fear, that of leaving the only home they had known for the past 60 years. Fighting back the tears, he spoke proudly of the fact that he had built their home from the ground up, and that he had pounded every nail and laid every brick in the process. The prospect of having to sell their home and give up their independence, and move into a retirement home was an extremely painful experience for them. It was, in my grandfather’s own words, like having a limb cut off. He exclaimed in a forceful manner that he felt he wasn’t important anymore.
For them and some older Americans, their so-called "golden years" are at times not so pleasant, for this period can mean the decline of not only one’s health but the loss of identity and self-worth. In many societies, this self-identity is closely related with our social status, occupation, material possessions, or independence. Furthermore, we often live in societies that value what is "new" or in fashion, and our own usage of words in the English language is often a sign of bad news for older Americans. I mean how would your family react if you came home tonight exclaiming, "Hey, come to the living room and see the OLD black and white TV I brought! " Unfortunately, the word "old" calls to mind images of the need to replace or discard.
Now, many of the lectures given at this conference have focused on the issues of pension reform, medical care, and the development of public facilities for senior citizens. And while these are vital issues that must be addressed, I’d like to focus my comments on an important issue that will affect the overall success of the other programs mentioned. This has to do with changing our perspectives on what it means to be a part of this group, and finding meaningful roles the elderly can play and should play in our societies.
First of all, I’d like to talk about ...
16. What does the introduction say about Dr. Howard Miller’s articles and books?
17. What is the greatest fear of Dr. Miller’s grandfather?
18. What does Dr. Miller say the "golden years" can often mean?
19. What is the focus of Dr. Miller’s speech?
选项
A、They investigate the retirement homes in America.
B、They are on issues facing senior citizens in America.
C、They describe the great pleasures of the golden years.
D、They are filled with fond memories of his grandparents.
答案
B
解析
短文开头,主持人介绍了主讲人Dr.Howard Miller写了很多文章和书籍.主要是关注生活在老龄化社会的美国老年人,这也是Dr.Howard Miller此次讲话的主题。B项seniorcitizens in America对应短文中的older Americans,该选项是这句话的概述。A项“调查美国养老院的情况”利用后文提及的retirement home设置干扰项,不符合短文内容。文中提及流金岁月时,是说有时候不怎么愉快,故C项“描述流金岁月的极大乐趣”错误。Miller在提到祖父母时,说的也都是些悲伤的事情。故D项“充满着他祖父母的美好回忆”也不能选。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3552516.html
相关试题推荐
[originaltext]W:I’vejustfinishedreadingSteve’slistofwaysofmotivatinge
[originaltext]Theyoungpeoplewhotalkofthevillageasbeing"dead"are
[originaltext]Theyoungpeoplewhotalkofthevillageasbeing"dead"are
[originaltext]Moods,saytheexperts,arefeelingsthatarelikelytobefi
[originaltext]InAmerica,driver’seducationispartoftheregularhighsc
[originaltext]InAmerica,driver’seducationispartoftheregularhighsc
[originaltext]W:Hello,Dr.Christianson.M:Hello,Cathy,whatcanIdoforyou?
[originaltext]W:Hello,Dr.Christianson.M:Hello,Cathy,whatcanIdoforyou?
[originaltext]M:Whydoyouthinkthatway?W:WhileIadmitthereisverylittle
[originaltext]M:Whydoyouthinkthatway?W:WhileIadmitthereisverylittle
随机试题
Thespeakerthinkthecausesofautomobileaccidentsare______[br][originalt
19世纪60年代,清朝统治集团中倡导洋务的首领人物是A.奕诉 B.桂良 C.
图示悬臂梁自由端承受集中力偶M。若梁的长度减小一半,梁的最大挠度是原来的:A.
2岁8个月女孩,反复喘息发作5次,对花粉过敏,其父年幼时有哮喘病史。为预防哮喘频
关于国别风险预警和应急处置,下列说法错误的是()。A.加强风险预测需要增加
患儿,男,1岁。夜卧不宁,时有啼哭,白昼如常。宜首选的药物是()A.黄连
下列可用于饮片初步粉碎的是A:戥称B:冲钵C:分厘戥D:天平E:药刷
柴某见好友赵某学习认真,决定赠与其笔记本电脑一台。在使用过程中,该笔记本因电池故
下列各项中,属于针对管理层未能识别出或未向注册会计师披露的关联方关系或重大关联方
按照合同约定的变更程序,监理公司向建筑公司作出变更指示,不必经()同意。A.企
最新回复
(
0
)