首页
登录
职称英语
[originaltext] Bad news for the delivery guys: you might have to start flunk
[originaltext] Bad news for the delivery guys: you might have to start flunk
游客
2024-04-11
40
管理
问题
Bad news for the delivery guys: you might have to start flunking about finding a new job very soon because delivery men bringing items to home may become a thing of the past one day. Well, I may have exaggerated the situation a little bit but what I’m going to tell you next is dead true. A robot that can drive itself on sidewalks to make door-to-door deliveries is going to be tried out in London and some as-yet-undisclosed U.S. cities in the coming months. Here is a picture of the small, black-and-white, slightly rounded machine on six wheels, a brand-new product of the London-based developer, Starship Technologies. It can blend in with the pedestrian traffic. Lightweight, it can only carry a small amount in its top compartment—two grocery bags or small packages up to nine kilograms. The company’s chief executive officer, who also co-founded Skype, said the unnamed robot is practical, safe and environmentally friendly.
A user would place an order online, as what people do right now, but instead of getting the delivery by somebody coming up to and knocking on your door, you would get it by a robot. The electric rover isn’t made for long distances. Moving at 6.5 kilometers per hour, which is 4 miles per hour, it can travel up to 5 kilometers, and from a local store or retail outlet it can complete deliveries within a half hour. An advantage for customers is that we can use a smartphone app to decide when we want deliveries to arrive. You know, we call up the delivery using our smartphone, and then the robot gets loaded with our parcel and drives to our doorstep. Once the robot gets moving by using a navigation system that also helps it avoid pedestrians, the customer can use the smartphone app to track it and, upon arrival, unlock the compartment.
You must be thinking about thieves, aren’t you? Actually, a lot of thought has been put into protecting the robot from thievery. The robot has nine cameras and GPS. There’s an operator who can actually talk to the people around the robot, so there’s this loudspeaker in the robot. I just can’t wait to make an order and have it delivered to my doorstep by a robot. I mean, anything would be OK I just want more contact with the robot than the package itself.
22. What does the speaker say about the delivery in the future?
23. What do we learn about the robot from the lecture?
24. How long can the robot travel for one time?
25. What has been done to the robot to protect it from thieves?
选项
A、It was named Skype by the CEO.
B、It weighs as heavy as 9 kilograms.
C、It does little harm to the environment.
D、It has pictures on its six wheels.
答案
C
解析
题目提问和机器人有关的细节信息,讲座中间部分提到,研发这个机器人的公司的CEO表示这个尚未命名的机器人非常实用、安全、环保。C项中的does little harm to the environment是录音中environmentally friendly的同义表达,为正确答案。A项和讲座中提到的unnamed不符,故排除。讲座中提到9 kilograms是指机器人一次所带货物的重量上限,并非机器人自身的重量,B项不对。D项只是利用讲座中提到的pictures和six wheels拼凑的干扰项,但内容缺乏录音依据。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3550688.html
相关试题推荐
[originaltext]W:MarkreallyneedstoseethisarticleinPsychologyWeekly.M:W
[originaltext]W:MarkreallyneedstoseethisarticleinPsychologyWeekly.M:W
[originaltext]W:MarkreallyneedstoseethisarticleinPsychologyWeekly.M:W
[originaltext]W:Let’sgointothepenguinhouse.M:Great!Ireadthatthey’vea
[originaltext]Allbigcitiesarequitesimilar.LivinginamodernAsianci
[originaltext]Allbigcitiesarequitesimilar.LivinginamodernAsianci
[originaltext]DebraisastudentatOxford.Ayearago,shewasextremelyt
[originaltext]Monkeysaresmalllivelymammalsthatrankhighamongthemos
[originaltext]Monkeysaresmalllivelymammalsthatrankhighamongthemos
[originaltext]W:Firstofall,I’dlikeyoutotellmeabitaboutwhatyou’ve
随机试题
Accordingtothefirstparagraph,wecansaythat______.[br]Thispassageism
()广告艺术()保健品广告[br]()广告文化()活页传单广告M、L
Forthispart,youareallowed30minutestowriteacompositiononthetopic
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessaybasedonthepi
关于成本基准的描述,不正确的是( )。A.大项目可能有多个成本基准 B.成本
下列不属于贷款效益性调查的内容的是( )。A.借款人当前的经营状况 B.借款
企业应当在最先发生以下任一情形的时点后,原则上不超过两个工作日(交易日)内,履行
空气消毒不宜使用A.紫外线照射 B.臭氧消毒 C.甲醛熏蒸 D.醋酸熏蒸
强大自然灾害后的心理反应可以经历以下阶段()。(2009-05)A:警觉期—恢复
对于金属的防腐蚀涂层施工方法,( )是最简单的手工涂装方法。A.弹涂 B.喷
最新回复
(
0
)