首页
登录
职称英语
[originaltext] The most obvious difference between radio and television is t
[originaltext] The most obvious difference between radio and television is t
游客
2024-04-05
60
管理
问题
The most obvious difference between radio and television is that you listen and look at the television, but just listen to the radio. In this way, radio is more imaginative because it forces you to form pictures in your own mind rather than providing you with visual information, which is what television does.
In addition, radio is more flexible than television, since you don’t have to be in the same room as the radio set in order to listen to the programs, but you do have to be in the same room as a television in order to watch it.
A radio is also far more portable than a television. You can listen to the radio while driving in the car, jogging or even just walking around. Although portable televisions do exist, you can’t really watch one while you are jogging, for example.
One of the main advantages of radio, however, is that it offers the listener more immediate access to information. Most radio stations broadcast news reports at regular half-hour or hourly intervals, but television news is only broadcast a few times each day. Also, the variety of topics you get on the radio is much greater than that on television.
Radio is more personal than television. Many radio programs are interactive in a way that television can never be. Listeners can call the radio station they are listening to and express their thoughts and opinions live on air. You can’t ring up a television station and express your opinions, can you?
12 In what way does the speaker say radio is more imaginative?
13 According to the speaker, what is one of the main advantages of radio?
14 Why does the speaker say radio programs are more interactive than television?
15 What does the passage mainly talk about?
选项
A、People in radio programs are more active than in television.
B、People can call the radio station and express opinions.
C、Radio stations have more topics and fewer commercials.
D、Radio stations always accept the opinions of listeners.
答案
B
解析
原文提及“广播听众能够给正直播的节目打电话表达想法和观点,而电视节目做不到。”故B正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3542379.html
相关试题推荐
[originaltext]ThechiefexecutiveofficersofAmerica’slargestcompanieswe
[originaltext]ThechiefexecutiveofficersofAmerica’slargestcompanieswe
[originaltext]Googleisofferingfinancialassistancetogroupsthatcanhel
[originaltext]Googleisofferingfinancialassistancetogroupsthatcanhel
[originaltext]Diabetesisaserious,chronicdiseaseontherisearoundthe
[originaltext]Diabetesisaserious,chronicdiseaseontherisearoundthe
[originaltext]Atyournextmeeting,waitforapauseinconversationandtry
[originaltext]Agricultureexpertshaveamessageforfarmersworldwide:Take
[originaltext]Agricultureexpertshaveamessageforfarmersworldwide:Take
[originaltext]W:Thankyouforjoiningourprogram,ProfessorSmith.Today’sto
随机试题
Allofthetechnologicaladvancesthathaveincreasedthequalityofmusich
MarcoPolowasborninItalyin1254.Hewasthemost【71】f______westernerto
ManyFuropeanuniversities,meanwhile,arestillmostlydependentongovernmen
Ihearmanyparentscomplainingtheirteenagechildrenarerebelling.Iwish
Eachandeveryoneofusisresponsibleforthegreenhousegaseswesendin
若用8位机器码表示十进制-101,则原码表示形式为();补码表示的形式为()。A
最佳过敏反应诊断方法是A.点刺试验B.血清总IgE测定C.血清特异性IgE测定D
下列属于平衡计分卡中客户方面绩效指标的是()。A.经济增加值 B.品牌市场价
根据《中华人民共和国环境影响评价法》,国务院有关部门、设区的市级以上人民政府及其
8个月婴儿,因腹泻脱水,测血钠135mmol/L,最适宜补充累积丢失的液体是
最新回复
(
0
)