首页
登录
职称英语
Age has its privileges in America, and one of the more prominent of them is
Age has its privileges in America, and one of the more prominent of them is
游客
2024-04-04
25
管理
问题
Age has its privileges in America, and one of the more prominent of them is the senior citizen discount. Anyone who has reached a certain age—in some cases as low as 55—is automatically entitled to a dazzling array of price reductions at nearly every level of commercial life. Eligibility is determined not by one’s need but by the date on one’s birth certificate. Practically unheard of a generation ago, the discounts have become a routine part of many businesses—as common as color televisions in motel rooms and free coffee on airliners.
People with gray hair often are given the discounts without even asking for them; yet, millions of Americans above age 60 are healthy and solvent (有支付能力的).
Businesses that would never dare offer discounts to college students or anyone under 30 freely offer them to older Americans. The practice is acceptable because of the widespread belief that "elderly" and "needy" are synonymous (同义的). Perhaps that once was true, but today elderly Americans as a group have a lower poverty rate than the rest of the population. To be sure, there is economic diversity within the elderly, and many older Americans are poor. But most of them aren’t.
It is impossible to determine the impact of the discounts on individual companies. For many firms, they are a stimulus to revenue. But in other cases the discounts are given at the expense, directly or indirectly, of younger Americans. Moreover, they are a direct irritant in what some politicians and scholars see as a coming conflict between the generations.
Generational tensions are being fueled by continuing debate over Social Security benefits, which mostly involves a transfer of resources from the young to the old.
Employment is another sore point. Buoyed (支持) by laws and court decisions, more and more older Americans are declining the retirement dinner in favor of staying on the job—thereby lessening employment and promotion opportunities for younger workers.
Far from a kind of charity they once were, senior citizen discounts have become a formidable economic privilege to a group with millions of members who don’t need them.
It no longer makes sense to treat the elderly as a single group whose economic needs deserve priority over those of others. Senior citizen discounts only enhance the myth that older people can’t take care of themselves and need special treatment; and they threaten the creation of a new myth, that the elderly are ungrateful and taking for themselves at the expense of children and other age groups. Senior citizen discounts are the essence of the very thing older Americans are fighting against— discrimination by age. [br] We learn from the first paragraph that ______.
选项
A、offering senior citizens discounts has become routine commercial practice
B、senior citizen discounts have enabled many old people to live a decent life
C、giving senior citizens discounts has boosted the market for the elderly
D、senior citizens have to show their birth certificates to get a discount
答案
A
解析
第1段首句讲到,美国的年龄特权较为突出的表现就是老年人可以享受折扣。末句又说老年人享有折扣成为许多商家的常规,A为本题答案。该段第3句谈及享有折扣的资格是根据出生证上的日期而定,并未说享受折扣时要出示出生证,D错误。B中的live a decent life和C中的have boosted the market无原文依据。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3540700.html
相关试题推荐
[originaltext]AmericanvisitorstoEastAsiaareoftensurprisedandpuzzle
[originaltext]AmericanvisitorstoEastAsiaareoftensurprisedandpuzzle
[originaltext]ThereissayinginAmericaneducationalcirclesthatHarvard
[originaltext]IfyouareinanymajorcityinAmerica,thechancesarehigh
[originaltext]IfyouareinanymajorcityinAmerica,thechancesarehigh
[originaltext]IfyouareinanymajorcityinAmerica,thechancesarehigh
[originaltext]Atfirst,mostAmericansdidn’tthinktherewasanythingpart
[originaltext]Atfirst,mostAmericansdidn’tthinktherewasanythingpart
[originaltext]Americacontinuestoleadtheworldasadestinationforinte
[originaltext]Americacontinuestoleadtheworldasadestinationforinte
随机试题
Lookatthenotesbelow.Youwillhearamantelephoninghisofficefromatrade
Thespeaker______havecriticizedtheparaprofessionals,knowingfullwellthat
Iamworkingwithacomputercompany.Myfamilylivesneartherailwaystati
下列哪项不是溃疡性口炎的病原A.柯萨奇病毒 B.绿脓杆菌 C.肺炎链球菌
A.败血症 B.侵袭性感染 C.菌血症 D.全身性感染 E.脓毒症烧伤后
2018年上半年,全国移动互联网累计流量达266亿GB,同比增长199.6%,其
某房地产经纪公司接受二手住宅楼销售委托,由经纪人秦某到现场进行勘察得知:该住
高一入学开始,班主任王老师便通过各种渠道,深入了解班上每一个同学,并据此指导学生
最近,班主任李老师发现,班上的张同学傍晚放学后经常留下来帮助当天值日的同学一起搞
关于建设工程节能分部工程的验收的组织及参加人员,表述正确的是( )。A.应由监
最新回复
(
0
)