首页
登录
职称英语
[originaltext] In our lifetimes, we could see the first trillionaire. And, m
[originaltext] In our lifetimes, we could see the first trillionaire. And, m
游客
2024-03-08
55
管理
问题
In our lifetimes, we could see the first trillionaire. And, most likely, that first billionaire would be Microsoft co-founder Bill Gates. That’s according to research by Oxfam, an international network of organizations collectively working to alleviate global poverty. Its recently published report finds that eight billionaires from around the globe have as much money as the 3.6 billion people who make up the poorest half of the world’s population. The report also finds that, given the faster growth of existing wealth, the world could have its first trillionaire in the next 25 years, when Gates would be 86.
When Gates left Microsoft in 2006, his net worth was $50 billion, according to Oxfam. " By 2016, his wealth had increased to $75 billion, despite his commendable attempts to give it away through his Foundation," the report says.
In addition to the charitable work Gates does through his personal foundation, he is one of the founding members of The Giving Pledge, a commitment from some of the richest individuals in the world to give away more than half of their wealth.
Oxfam researchers apply the average rate of growth the ultra-rich have been enjoying, 11% per year since 2009, to Gates’ current levels of wealth (over $84 billion, according to Forbes). If his investments keep doing as well as they have been, the 61-year-old Gates could indeed become the world’s first billionaire.
"In such an environment, if you are already rich, you have to try hard not to keep getting a lot richer," Oxfam notes.
Questions 9 to 11 are based on the passage you have just heard.
9.What has Oxfam found recently?
10.When will the world probably witness the first trillionaire?
11.What does The Giving Pledge commit some of the richest individuals in the world to do?
选项
A、Eight billionaires have more money than 3.6 billion the poorest people.
B、Eight billionaires have as much money as 3.6 billion the poorest people.
C、Eight billionaires have less money than 3.6 billion the poorest people.
D、Eight billionaires have the money to support 3.6 billion the poorest people.
答案
B
解析
短文中提到,乐施会最近发表的报告中指出,全球范围内的8位亿万富翁的财富相当于占世界人口一半的36亿最贫困人口的财富总额。因此答案为B)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3517282.html
相关试题推荐
[originaltext]M:Iseeyournewresumethatyouworkedasamanagerofstoreca
[originaltext]M:Iseeyournewresumethatyouworkedasamanagerofstoreca
[originaltext]W:There’sisanelementthereaboutcompetitionthough,isn’tth
[originaltext]W:There’sisanelementthereaboutcompetitionthough,isn’tth
[originaltext]W:There’sisanelementthereaboutcompetitionthough,isn’tth
[originaltext]W:There’sisanelementthereaboutcompetitionthough,isn’tth
[originaltext]W:There’sisanelementthereaboutcompetitionthough,isn’tth
[originaltext]W:Youknow,I’veoftenwonderedwhypeoplelaughatthepicture
[originaltext]W:Youknow,I’veoftenwonderedwhypeoplelaughatthepicture
[originaltext]W:Youknow,I’veoftenwonderedwhypeoplelaughatthepicture
随机试题
HowmanyEarthscouldfitinsidetheSun?[br]Whatdoesouratmospheredo?A、It
“三个代表”重要思想是马克思主义中国化的最新理论成果,它与马克思列宁主义、毛泽东
根据《营业性演出管理条例实施细则》规定,个体演出经纪人可以持(),向户籍所
引起食品腐败变质或污染所致疾病 A.组织胺和脂肪酸 B.亚硝酸盐引起 C.
湿痰的特征是A.痰中带血,色鲜红 B.白而清稀 C.咯吐脓血腥臭痰 D.白
人民代表大会制度的核心内容和实质是( )。 A.少数服从多数 B.集体行使
(2018年真题)阿司匹林所致哮喘患者除使用沙丁胺醇外还应联合应用的药物是(
共用题干 甲企业为增值税一般纳税人,适用税率为17%,主要生产并销售A产品,A
(2017年真题)关于投标保证金的说法,正确的是( )。A.招标分两阶段进行,
根据质量事故产生的原因,属于技术原因引发的质量事故的是( )。A.检验制度不严
最新回复
(
0
)