首页
登录
职称英语
[originaltext] The private motor vehicle has given us a freedom our ancestor
[originaltext] The private motor vehicle has given us a freedom our ancestor
游客
2024-03-08
58
管理
问题
The private motor vehicle has given us a freedom our ancestors could not dream about. We can travel swiftly, and usually safely, over the roads which have been built to accommodate our cars. People can display their wealth by driving a car which may cost as much as another person’s home.
[9] Sadly the car has become a disadvantage as well as a boon. The car pollutes the atmosphere, may be involved in serious accidents, and by its very numbers blocks roads. [9|How can we reduce its use? The car is only desirable if we can use it easily, so we might begin by reducing access to parking spaces in the cities and simultaneously increasing the quality and availability of public transport. Cars could be banned from certain parts of the city, thus forcing people to walk or to use public transport. The expense of buying and running a car can be raised. [101If the motorist is faced with a high purchase price, high road tax, high insurance premiums and substantial fines he or she may reconsider the purchase. A corresponding reduction in the price of public transport would help this financial argument against car ownership.
Neither of these arguments will sway the super rich who can afford the status cars, but it would perhaps encourage them to look at other ways of demonstrating their wealth. [11] However we do it, reducing the number of cars on the road will reduce the problems of pollution and the congestion which can bring cities to a standstill.
9. What does the speaker focus on?
10. What factor might hinder most people’s consideration of purchasing private cars?
11. What would be the result if the number of private cars is reduced?
选项
A、Increasing fines for traffic violation.
B、Reducing tolls on highways.
C、Banning public transport partially.
D、Enlarging insurance coverage.
答案
A
解析
听到了很多种制约因素,最后一条与A相符。B和C与原文意思相反。D属无中生有,注意insurance coverage(保险责任范围)不同于文中的insurance premiums(保险金)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3516358.html
相关试题推荐
[originaltext]Todaywe’lltalkaboutnationalparksintheUnitedStates.
[originaltext]Thissummer,thelatestversionofGoogle’sself-drivingcar
[originaltext]Todaywe’lltalkaboutthemoviestarMarilynMonroe.Shedie
[originaltext]Themostobviousdifferencebetweenradioandtelevisionist
[originaltext]W:Goodafternoon.HowcanIhelpyou?M:Goodafternoon.Iamlo
[originaltext]Theproblemofleisureisnew.Untilveryrecenttimespeople
[originaltext]M:Hi,Sue.IwaswonderingifyoucouldfillmeinonMonday’sc
[originaltext]M:Hello,MissLin.Sogladtoseeyou!W:Oh,no,youaren’t.I’
[originaltext]Theterm"Americandream"iswidelyusedtoday.Butwhatexac
[originaltext]Thisis4o’clock.Hereisthenewssummary.Therehasbeena
随机试题
Somepeoplethinkthat,inordertoimprovethequalityofeducation,studen
Thedebateaboutproblemdrinkingandhowtostopitnowadayscentresmosto
Theprocessby【66】ofwhichhumanbeingsarbitrarilymakecertainthingsstan
[originaltext]W:Hi,Jack,(12)how’severythinggoingaroundhere?M:Oh,great
[originaltext]M:Hello,Mary,you’rejustthepersonI’mlookingfor!W:Ohgo
[originaltext]Anewstudywarnsthatabout30%oftheworld’speoplemayno
()拉开了中国新民主主义革命的帷幕。A.新文化运动 B.五四运动 C
ACEI类和ARB类可用于下列哪些高血压的治疗()A:合并糖尿病或糖耐量降低
在国际税收中,常设机构利润范围的确定方法有()。A.归属法 B.核定法 C
最常见的偏头痛为 A典型偏头痛B普通型偏头痛 C丛集性头痛D特殊型偏头
最新回复
(
0
)