首页
登录
职称英语
Five Problems Financial Reform D
Five Problems Financial Reform D
游客
2024-03-07
64
管理
问题
Five Problems Financial Reform Doesn’t Fix
A) The legislation concerning financial reform focuses on helping regulators detect and defuse (减少……的危险性) the next crisis. But it doesn’t address many of the underlying conditions that can cause problems.
B) The legislation gives regulators the power to oversee shadow banks and take failing firms apart, convenes a council of super regulators to watch the megafirms that pose a risk to the full financial system, and much else.
C) But the bill does more to help regulators detect the next financial crisis than to actually stop it from happening. In that way, it’s like the difference between improving public health and improving medicine: The bill focuses on helping the doctors who figure out when you’re sick and how to get you better rather than on the conditions (sewer systems and air quality and hygiene standards and so on) that contribute to whether you get sick in the first place.
D) That is to say, many of the weaknesses and imbalances that led to the financial crisis will survive our regulatory response, and it’s important to keep that in mind. So here are five we still have to watch out for:
1. The Global Glut (供过于求) of Savings
E) "One of the leading indicators of a financial crisis is when you have a sustained surge in money flowing into the country which makes borrowing cheaper and easier," says Harvard economist Kenneth Rogoff. Our crisis was no different: Between 1987 and 1999, our current account deficit—the measure of how much money is coming in versus going out— fluctuated between 1 and 2 percent of gross domestic product. By 2006, it had hit 6 percent.
F) The sharp rise was driven by emerging economies with lots of growth and few investment opportunities—think China— funneling their money to developed economies with less growth and lots of investment opportunities. But we’ve gotten out of the crisis without fixing it. China is still growing fast, exporting faster, and sending the money over to US.
2. Household Debt—and Why We Need It
G) The fact that money is available to borrow doesn’t explain why Americans borrowed so much of it. Household debt as a percentage of GDP went from a bit less than 60 percent at the beginning of the 1990s to a bit less than 100 percent in 2006. "This is where I come to income inequality," says Raghuram Rajan, an economist at the University of Chicago. "A large part of the population saw relatively stagnant incomes over the 1980s and 1990s. Credit was so welcome because it kept people who were falling behind reasonably happy. You were keeping up, even if your income wasn’t."
H) Incomes, of course, are even more stagnant now that unemployment is at 9 percent. And that pain isn’t being shared equally: inequality has actually risen since before the recession, as joblessness is proving sticky among the poor, but recovery has been swift for the rich. Household borrowing is still more than 90 percent of GDP, and the conditions that drove it up there are, if anything, worse.
3. The "Shadow Banking" Market
I) The financial crisis started out similarly severe, but it wasn’t, at first, a crisis of consumers. It was a crisis of banks. It never became a crisis of consumers because consumer deposits are insured. But large investors—pension funds, banks, corporations, and others—aren’t insured. But when they hear that their collateral (附属担保品) is dropping in value, they demand their money back. And when everyone does that at once, it’s like an old-fashioned bank run: The banks can’t pay everyone off at once, so they unload all their assets to get capital, the assets become worthless because everyone is trying to unload them, and the banks collapse.
J) "This is an inherent problem of privately created money," says Gary Gorton, an economist at Princeton University. "It is vulnerable to these kinds of runs." This year, we’re bringing this shadow banking system under the control of regulators and giving them all sorts of information on it and power over it, but we’re not doing anything like deposit insurance, where we simply make the deposits safe so runs become an anachronism.
4. Rich Banks
K) In the 1980s, the financial sector’s share of total corporate profits ranged from about 10 to 20 percent. By 2004, it was about 35 percent. Simon Johnson, an economist at MIT, recalls a conversation he had with a fund manager. "The guy said to me, ’Simon, it’s so little money! You can sway senators for $10 million!?’" Johnson laughs ruefully (后悔) . "These guys [big investors] don’t even think in millions. They think in billions."
L) What you get for that money is favors. The last financial crisis fades from memory and the public begins to focus on other things. Then the finance guys begin nudging (游说). They hold some fundraisers for politicians, make some friends, explain how the regulations they’re under are onerous and unfair. And slowly, surely, those regulations come undone. This financial crisis will stick in our minds for a while, but not forever. And after briefly dropping to less than 15 percent of corporate profits, the financial sector has rebounded to more than 30 percent. They’ll have plenty of money with which to help their friends forget this whole nasty affair.
5. Lax (不严格的) Regulators
M) The most troubling prospect is the chance that this bill, if we’d passed it in 2000, wouldn’t even have prevented this financial crisis. That’s not to undersell it: It would’ve given regulators more information with which to predict the crisis. But they had enough information, and they ignored it. They get caught up in boom times just like everyone else. A bubble, almost by definition, affects the regulators with the power to pop it.
N) In 2005, with housing prices running far, far ahead of the historical trend, Bernanke said a housing bubble was "a pretty unlikely possibility". In 2007, he said Fed officials "do not expect significant spillovers from the subprime market to the rest of the economy." Alan Greenspan, looking back at the financial crisis, admitted in April that regulators "have had a woeful record of chronic failure. History tells us they cannot identify the timing of a crisis, or anticipate exactly where it will be located or how large the losses and spillovers will be." [br] In the 1980s and 1990s people experienced no substantial increase in terms of income, which brought about the popularity of credit.
选项
答案
G
解析
注意抓住题干中的关键时间词1980s and 1990s,income和credit。这些关键词在G段出现,该段第四句提到,20世纪80年代和90年代的大部分人收入相对滞后。原文中的stagnant与题干中的no substantial increase为同义转述;接着第五句提到,信贷非常受欢迎,因为它使那些落在后面的人感受到了一定的快乐,原文中的was so welcome和题干中的popularity为同义转述。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3513859.html
相关试题推荐
K此处需填入副词,修饰prepare,表明要做什么样的准备。by引导的方式状语中提到的costs和funds都与金钱相关,故答案为financially"财政上
A、Anareaoflowconservationvalueandlowfinancialvalue.B、Anareaoflowco
D根据pre-kindergartenprograms和demandingreform定位到D段。DouglasBesharov认为学前教育的计划要想真正
O此处需要与accidents,crime,bombing,stealing,problems并列的名词,且都表消极意义,所以答案是suicides“自杀”。此
[originaltext]W:Roger,anyproblemsinyourKoreanstudy?M:Thebiggestprobl
A根据editor和women’ssleepproblems定位到A段。第4句指出,女性的睡眠问题会随着孩子及工作的出现而变得更严重。getworse对应
A、ithasafinancialdeficitthisyearB、itreachedanagreementwiththegovern
A、mightresultingamblingproblemsB、coincidedwithgamblingbehaviorsC、affect
Boeing’sLabourProblems—Moving
Boeing’sLabourProblems—Moving
随机试题
下列关于扁桃体的描述,错误的是:()A.扁桃体由淋巴组织构成,可呈生理性肥大
女孩,8个月。吃奶后频繁呕吐2天,检查发现病儿眼神呆滞,意识模糊,前囟隆起。脑脊
定位和导航是GPS的主要功能。()
通过作用于中枢发挥镇痛作用的解表药物是A.生姜B.麻黄C.细辛D.紫苏E.柴胡
对因发生()后依法应当有偿使用的,可以实行国有土地租赁.A:土地抵押 B:企业
运输投资的实质是( )。 A.提高运输业的运输能力 B.优化运输业的
场地内的排水方式中不包含()A.排入河湖 B.排入沟渠 C.排入城市排水
综合面试结果、面试结果的反馈以及面试结果的存档是在( )阶段。A.面试结束
下列说法中,正确的包括()。 (A)咨询结束后,心理咨询师与求助者的关系也相
《出入境检验检疫机构实施检验检疫的进出境商品目录》制定,调整的原则有()。
最新回复
(
0
)