首页
登录
职称英语
In 1915 Einstein made a trip to Gottingen to give some lectures at the invit
In 1915 Einstein made a trip to Gottingen to give some lectures at the invit
游客
2024-03-07
63
管理
问题
In 1915 Einstein made a trip to Gottingen to give some lectures at the invitation of the mathematical physicist David Hilbert. He was particularly eager—too eager, it would turn out—to explain all the intricacies of relativity to him. The visit was a【C1】________ and he said to a friend excitedly "I was able to【C2】________Hilbert of the general theory of relativity."
Amid all of Einstein’s personal turmoil (焦躁) at the time, a new scientific anxiety was about to emerge. He was struggling to find the right equations that would describe his new concept of gravity, ones that would define how objects move through space and how space is curved by objects. By the end of the summer, he realized the mathematical approach he had been【C3】________for almost three years was flawed. And now there was a【C4】________pressure. Einstein discovered to his【C5】________that Hilbert had taken what he had learned from Einstein’s【C6】________and was racing to come up with the correct equations first.
It was an enormously complex task. Although Einstein was the better physicist, Hilbert was the better mathematician. So in October 1915 Einstein【C7】________himself into a month-long-frantic endeavor in which he returned to an earlier mathematical strategy and wrestled with equations, proofs, corrections and updates that he rushed to give as lectures to Berlin’s Prussian Academy of Sciences on four【C8】________Thursdays.
His first lecture was delivered on Nov. 4, 1915, and it explained his new approach, though he admitted he did not yet have the precise mathematical formulation of it. Einstein also took time off from【C9】________revising his equations to engage in an awkward fandango (胡闹) with his competitor Hilbert. Worried about being scooped (抢先) , he sent Hilbert a copy of his Nov.4 lecture. "I am【C10】________to know whether you will take kindly to this new solution," Einstein noted with a touch of defensiveness.
A)ridiculously E)trauma I) pursuing M)competitive
B) compatible F) lectures J) convince N) successive
C) thrusting G) furiously K) curious O) threw
D) triumph H) persuade L) horror [br] 【C2】
选项
答案
J
解析
动词辨义题。根据空格前的was able to可知,此处需要填入一个动词原形。根据空格后的of可判断出,该动词必须可以与介词of搭配使用。备选词汇中,只有convince(说服)符合此处语境。convince sb. of sth,为固定词组,意为“说服某人(做)某事”,故选J。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3513182.html
相关试题推荐
WillthereeverbeanotherEinstein?Thisistheundercurrentofconversatio
WillthereeverbeanotherEinstein?Thisistheundercurrentofconversatio
In1915EinsteinmadeatriptoGottingentogivesomelecturesattheinvit
In1915EinsteinmadeatriptoGottingentogivesomelecturesattheinvit
In1915EinsteinmadeatriptoGottingentogivesomelecturesattheinvit
In1915EinsteinmadeatriptoGottingentogivesomelecturesattheinvit
In1915EinsteinmadeatriptoGottingentogivesomelecturesattheinvit
In1915EinsteinmadeatriptoGottingentogivesomelecturesattheinvit
In1915EinsteinmadeatriptoGottingentogivesomelecturesattheinvit
Withthebell,________________(夹着书本),shewouldgotolecturesandclasses,tak
随机试题
Ihavealways(36)goingtoschool.Ienjoylearningnewthingsand(37)
•Readthearticlebelowaboutinternationaltaxation.•Inmostofthelines41
[originaltext]W:(1)I’mtiredofwatchingtelevision.Let’sgotothemoviest
"StudentsonCampus"[img]2012q1/ct_etoefm_etoeflistz_1695_20121[/img][br]Whyd
()护肤()沐浴露[br]()日霜()口红D,L
患者,女,75岁,已婚。1年前患脑梗死,治疗后未复发,近3天来患者表现情绪不稳,
某机电安装公司总承包了一个炼油厂新建装置安装工程,装置安装工程内容包括:机械设备
我国现行的学校教育制度是() A.学前教育B.初等教育C.中等教育D.
下列关于操作风险的说法,不正确的是( )。A.由于疏忽、事故或自然灾害等事件造
A.相须 B.相反 C.相恶 D.相畏 E.相杀人参配莱菔子属
最新回复
(
0
)