首页
登录
职称英语
For much of the past decade, American and British scientists have been annoy
For much of the past decade, American and British scientists have been annoy
游客
2024-03-07
53
管理
问题
For much of the past decade, American and British scientists have been annoyed by the phenomenon known as the French Paradox. Nutritionally speaking, the French have been getting away with murder: They eat all the butter, cream, foie gras, pastry and cheese that their hearts desire, and yet their rates of obesity and heart disease are much lower than ours. The French eat three times as much saturated animal fat as Americans do, and only a third as many die of heart attacks. It’s maddening.
Baffled, scientists struggled to come up with a few hypotheses: Maybe it was something in the red wine, they said. But while winemakers worldwide celebrated that news, more sober research has suggested that any alcohol—whether Lafite Rothschild, a banana daiquiri or a cold bud—pretty much has the same nice, relaxing effect. So while a little wine is apt to do you good, the French aren’t so special in having a drink now and then though the fact that they drink wine moderately and slowly with meals, instead of downing shots at the bar, could make a difference.
After the wine argument, scientists ventured that it must be the olive oil that keeps the French healthy. But this doesn’t explain the butter or brie. Then, French scientist Serge Renaud (made famous on "60 Minutes" as an expert on the French Paradox) said it’s the foie gras that melts away cholesterol. This, too, is
dicey
: While people in Toulouse—the duck-liver-eating area of France—do indeed have one of the lowest rates of heart disease in the developed world, they actually only eat the delicacy about six times a year. And they’re a lot more likely to die of stroke than we are anyway.
Other researchers, perhaps sponsored by the garlic and onion industry, suggested that the French Paradox effect is due to garlic and onions. Claude Fischler, a nutritional sociologist at INSERM, says all these single hypotheses are more wishful thinking than science.
Last May, researchers writing in the British Medical Journal came up with the least cheerful hypothesis of all. They argued that it’s just a matter of time before the French—who are in fact eating more hamburgers and French fries these days—catch up with Americans, and begin suffering the same high rates of cardiovascular disease.
These researchers, Malcolm Law and Nicholas Wald, call this the "time lag explanation" for the French Paradox. As far as they are concerned, the McDonaldization (this is a French catch—all terms for the importation of fast food and other American cultural horrors) of France will continue at a frantic pace, and it is as inevitable that Frenchmen will start keeling over (晕倒) of heart attacks as it is that French women will eventually wear jean shorts and marshmallow tennis shoes on the streets of Paris. [br] What is the French Paradox according to the passage?
选项
A、The French eat more nutritious food than Americans.
B、Few French people die of heart attacks each year.
C、The French are much less likely to suffer from heart disease although they eat lots of fatty food.
D、The French are as likely to die of heart attacks as Americans although they eat less fatty food.
答案
C
解析
由题干中的French Paradox及各选项语义定位到第一段第二句。细节辨认题。由定位句可知,尽管法国人吃很多高脂肪食品,但他们却很少患有心脏疾病,故答案为C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3512730.html
相关试题推荐
[originaltext]Everyyear,itcostsBritishstudentsmoreandmoretoattend
A、ItisthemeetingpointofthePacificandtheNorthAmericanPlates.B、Itrun
[originaltext]AmericanIndiansgrewandsmokedtobaccobeforeColumbuscame
A、theArtiepopulationsB、theNorthAmericansC、thenortheasternSiberiansD、the
A、scientistsandengineersB、humanistsandscientistsC、scientistsD、humanistsD
K根据Scientists和goodatfindingsolutionstoproblems定位到K段第1句。本题句子与原文第1句的上半句内容一致。原
[originaltext]TheBritishcelebratemanyreligious,historical,socialand
[originaltext]TheBritishcelebratemanyreligious,historical,socialand
[originaltext]TheBritishcelebratemanyreligious,historical,socialand
[originaltext]AskanyAmericanwhoinventedtheairplaneandtheywouldsay
随机试题
[originaltext]DuringtheearlyAmericancolonialyears,cornwasmoreplent
A.瞳孔扩大 B.巩膜黄染 C.虹膜纹理模糊或消失 D.瞳孔缩小 E.单
各级各类医疗保健机构设立的预防保健组织或人员应( )。A.在必要时可以采取停工
按股东享有权利的不同,股票可以分为()。 Ⅰ.记名股票 Ⅱ.特别股票 Ⅲ
应先煎的药物是A.车前子 B.三七 C.自然铜 D.阿胶 E.羚羊角
国债发行方式中的行政分配方式主要适用于()。A:上市流通的国债 B:财政债券
关于女性生殖器官的自然防御功能,下列说法中正确的是A.宫颈阴道部的柱状上皮抗感染
发行人的财务会计应当符合的条件包括()。A:最近三个会计年度净利润均为正数且累计
参麦注射液使用注意事项有A.孕妇慎用 B.老人慎用 C.儿童慎用 D.过敏
根据规定,小额贷款公司的资金来源主要包括()。A、吸收储蓄存款 B、股东
最新回复
(
0
)