首页
登录
职称英语
My new home was a long way from the center of London but it was becoming essenti
My new home was a long way from the center of London but it was becoming essenti
游客
2024-03-03
70
管理
问题
My new home was a long way from the center of London but it was becoming essential to find a job, so finally I spent a whole morning getting to town and putting my name down to be considered by London Transport for a job on the tube. They were looking for guards, not drivers. This suited me. I couldn’t drive a car but thought that I could probably guard a train, and perhaps continue to write my poems between stations. The writers Keats and Chekhov had been doctors. T.S. Eliot had worked in a band and Wallace Stevens for an insurance company. I would be a tube guard. I could see myself being cheerful, useful, a good man in a crisis. Obviously I would be overqualified hut I was willing to forget about that in return for a steady income and travel privileges—those being particularly welcome to someone living a long way from the city center.
The next day I sat down, with almost a hundred other candidates, for the intelligence test. I must have done all right because after half an hour’s wait I was sent into another room for a psychological test. This time there were only about fifty candidates. The examiner sat at a desk. You were signaled forward to occupy the seat opposite him when the previous occupant had been dismissed after a greater or shorter time. Obviously the long interviews were the more successful ones. Some of the interviews were as long as five minutes. Mine was the only one that lasted a minute and a half.
I can remember the questions now: "Why did you leave your last job?" "Why did you leave your job before that?" "And the one before that?" I can’t recall my answers except that they were short at first and grew progressively shorter. His closing statement, I thought, revealed a lack of sensitivity which helped to explain why as a psychologist, he had risen no higher than the underground railway. "You have failed the psychological test and we are unable to offer you a position."
Failing to get that job was my low point. Or so I thought, believing that the work was easy. Actually, such jobs—being a postman is another one I still desire—demand exactly the sort of elementary yet responsible awareness that the habitual dreamer is least qualified to give. But I was still far short of full self-understanding. I was also short of cash.
选项
A、he could no longer afford to live without one
B、he wanted to work in the center of London
C、he had received suitable training
D、he was not interested in any other available job
答案
A
解析
本题问“作者为什么中请这份工作?”文章第一段提到,Obviously I would be overqualified but I was willing to forget about that in return for a steady income and travel privileges...此外,文章最后一句也提到I was also short of cash.由此可知,作者为生活所迫才去找工作。故[A]“如果没有工作,他无法再维持生计”正确。[B]“他想找一份伦敦市中心的工作”。文中提到作者的家距离伦敦市中心很远,要找的这份工作可以免费乘车,因此对他也很方便,但这不是他申请这份工作的主要原因。[C]“他曾接受过相关的培训”。文中提到作火车保卫的工作很适合作者,但是那只是因为作者认为他可以在火车奔驰在两站之间的时候继续写诗,而不是因为作者曾受到过相关的培训。[D]“他对其他可胜任的工作没并趣”。文中没有提及相关内容。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3502297.html
相关试题推荐
[originaltext]Writtencommunicationhasbeenthecenterofcivilizationfor
[originaltext]Writtencommunicationhasbeenthecenterofcivilizationfor
Althoughvehiclesarebecomingmoreandmoreimportantasthemeansoftransport
Althoughvehiclesarebecomingmoreandmoreimportantasthemeansoftransport
[originaltext]TheGreatFireofLondonstartedintheveryearlyhoursofS
[originaltext]TheGreatFireofLondonstartedintheveryearlyhoursofS
[originaltext]TheGreatFireofLondonstartedintheveryearlyhoursofS
【B1】[br]【B5】[audioFiles]audio_eufm_j62_007(20082)[/audioFiles]essential
【S1】[br]【S4】D结合becomingsoover-energizedthattheycan’tfindenoughactivity
【B1】[br]【B2】A、generalB、regularC、relativeD、essentialC这里所填的词与空后的to构成固定搭配。根据上
随机试题
WhoistelephoningMary?[br][originaltext]W:Hello.M:Hello.ThisisFred,Mar
Nowadays,withplentifuliceandelectricchurning,fewpeoplerecalltheshar
燃油费是船舶在航行、停泊和装卸作业时所消耗的各种燃料的费用之和,航运企业的燃油费
造成3人以下死亡,或者10人以下重伤,或者1000万元以下直接财产损失的火灾属于
关于学校教学楼的间距规定中,下列哪一条是不妥的?()A.教学用房应有良好的自
反映公司短期偿债能力的指标有()。 Ⅰ.流动比率 Ⅱ.现金比率 Ⅲ.速动
有关畸胎瘤的描述,错误的是A.好发于卵巢、睾丸 B.由两个胚层以上的组织构成
(2017年真题)银行把握借款人还款能力风险还存在相当大的难度,主要原因有()
与一般企业相比,商业银行的突出特点是( )。A.低负债经营 B.全负债经营
水利水电工程项目中的环境保护设施是()。A.过鱼设施 B.增殖放流设施
最新回复
(
0
)