首页
登录
职称英语
The post-war explosion in the use of detergents (清结剂) was a prime cause for the
The post-war explosion in the use of detergents (清结剂) was a prime cause for the
游客
2024-03-03
8
管理
问题
The post-war explosion in the use of detergents (清结剂) was a prime cause for the deteriorating (恶化) condition of Thames twenty-five years ago. Between 1951 and 1961, detergent use increased three times. A tragic example of the results of this was when a man drowned because, though help was at hand, the would-be rescuers could not see him through the mass of foam.
Previously, detergents had been of vegetable origin and caused no trouble. The new "hard" (technically, non-biodegradable 不能分解的) detergents contained elements which could not be degraded in the treatment plants sewage (污水) works. These detergents decreased the efficiency of plants by an estimated 30 percent. So when the waste water from the works was sent into the river, it still contained much "hard" detergent, which foamed or spread on the surface and greatly reduced the amount of oxygen naturally taken into the water. These detergents were also poisonous to fish.
The threat became so serious that in 1957 the Standing Technical Committee on Synthetic Detergents held talks with government representatives, river authorities and manufacturers. Through friendly persuasion manufactures voluntarily agreed to phase out (逐步停止) "hard" detergents in favor of biodegradable ones which could be broken down during sewage treatment. A very marked improvement to the Thames, and some other rivers, quickly came on the heels of this application of cooperative common sense.
Continuing guard is kept on the Thames: Specialists watch over the river as doctors might do for a patient. Samples are taken daily at high and low tide at twenty-nine points on a fortnightly cycle. Thus is the health of the river constantly monitored: Any minor illness is at once corrected, continuing improvement joyously recorded.
The restoration of the tidal Thames is perhaps best demonstrated by the following simple table: Take the figure 900 as representing the general degree of pollution in 1950. Twenty-five years later it was 250. In 1980 it read 90 -- a reduction of pollution over thirty years by 90 percent. Justifiably we can speak of "the Thames saved".
选项
A、People rescued the man before he was drowned in the polluted water.
B、Some people were near the man who was drowning but they did not try to rescue him.
C、The man could have been saved if the Thames had not been so seriously polluted.
D、The rescuers could not see the drowned man because he was carried away by the fast flowing river water.
答案
C
解析
推论题。参见文中第一段第三句:...the would-be rescuers could not see him through the mass of foam.(由于清洁剂造成的一大堆泡沫,救援者看不到溺水的人,尽管近在咫尺,仍救不了他。)
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3502030.html
相关试题推荐
【B1】[br]【B7】[audioFiles]audio_eufz200812_007(20091)[/audioFiles]explosion
【B1】[br]【B3】A、extensionB、spreadC、expansionD、explosionC本题考查的是对词义的辨析。经济的“发展、
【B1】[br]【B17】A、explosionB、extensionC、exposureD、expansionB词义辨析题。空格所在句意为:…通过
Thepost-warexplosionintheuseofdetergents(清结剂)wasaprimecauseforthe
随机试题
NowitseemsAmerica’sloveaffairwithBarbiemaybecomingtoanend-USsales
目前,全球变暖是一个热门话题,但是有关全球变暖的各项证据似乎还有些不同的声音。人们现在已经知道,地球的发展经历了很多周期(cycle),尽管在历史上还未
Americanstodaydon’tplaceaveryhighvalueonintellect.Ourheroesareat
某日纽约外汇市场即期汇率美元/瑞士法郎1.7130—40,3,月远期差价140-
教育的生态功能。
孙中山先生曾指出:“‘统一’是中国全体国民的希望。能够统一,全国人民便享福;不能
A. B. C. D.
关于辩护,下列哪一选项是正确的?A:被告人王某在犯罪时17周岁,在审判时已满18
氟喹诺酮类药物的用药监护,不正确的是A.关注跟腱炎症和肌腱断裂 B.规避光毒性
某施工项目部根据以往项目的材料实际耗用情况,结合具体施工项目要求,制定领用材料标
最新回复
(
0
)