首页
登录
职称英语
Some people believe that international sports creates goodwill between the na
Some people believe that international sports creates goodwill between the na
游客
2024-03-02
34
管理
问题
Some people believe that international sports creates goodwill between the nations and that if countries play games together they will learn to live together. Others say that the opposite is true: that international contests encourage false national pride and lead to misunderstanding and hatred. There is probably some truth in both arguments, but in recent years tile Olympic Games have done little to support the view that sports encourage international brotherhood. Not only was there the tragic incident involving the murder of athletes, but the games were also mined by lesser incidents caused principally by minor national contests.
One country received its second-place medals with visible anger after the volleyball final. There had been noisy scenes at the end of the match, the loser objecting to the final decisions. They were convinced that one of their goals should not have been disallowed and that their opponent’s victory was unfair. Their manager was in a rage when he said, "This wasn’t volleyball and the International Volleyball Federation is finished." The president of the Federation said later that such behavior could result in the suspension(禁赛) of the team for at least three years.
The American basketball team announced that they would not yield first place to Russia after a disputable end to their contest. The game had ended in disorder. It was thought at first that the United States had won, by a single point, but it was announced that there were three seconds still to play. A Russian player then threw the ball into the basket. It was the first time the U.S.A. had ever lost an Olympic basketball match. An appeal jury debated the matter for four and a half hours before announcing that the result would stand. The American players then voted not to receive the silver medals.
Incidents of this kind will continue as long as sport is played competitively rather than for the love of the game. The suggestion that athletes should compete as individuals, or in non-national teams, might be too much to hope for. But in the present organization of the Olympic there is far too much that encourages aggressive patriotism. [br] What can be inferred from the words of the manager of silver-medalist?
选项
A、There should be no more volleyball matches organized by the Federation.
B、His team will not be allowed to take part in international games in the future.
C、Volleyball and International Volleyball Federation are both mined by that unfair decisions.
D、The International Volleyball Federation should be dismissed.
答案
C
解析
推理题。由题干中的words of the manager of silver-medalist定位到第二段。在一次排球决赛中,该球队经理认为裁判不公正,盛怒之下用言语对国际排联进行攻击:This wasn’t volleyball and the International Volleyball Federation is finished,这和C“排球运动和国际排联因为不公平的裁决而名誉受损”意思接近。该段最后提到,这种行为会导致禁赛三年的惩罚,暗示这支队伍还会参加比赛,故排除B,而A、D在文中没有体现。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3498235.html
相关试题推荐
Inthefirstparagraph,theauthordrawsananalogybetween______.[br]Accordi
Inthefirstparagraph,theauthordrawsananalogybetween______.[br]Themaj
【S1】[br]【S9】N首先分析句际关系,后面的but说明两句话之间前后语义相反.因此空格后所填词与but句中的believe表义相近,同时与on搭配,
【B1】[br]【B11】[originaltext]Themajorityofpeople,aboutnineoutoften
【B1】[br]【B6】[originaltext]Themajorityofpeople,aboutnineoutoftena
【B1】[br]【B4】[originaltext]Themajorityofpeople,aboutnineoutoftena
【B1】[br]【B3】[originaltext]Themajorityofpeople,aboutnineoutoftena
【B1】[br]【B2】[originaltext]Themajorityofpeople,aboutnineoutoftena
Groupdatesgiveyoungpeopleachancetogettoknowmanyotheryoungpeoplean
Exerciseisgoodforyou,butmostpeoplereallyknowvery【B1】abouthowto
随机试题
[originaltext]W:HelloDanny.M:HelloKitty.W:Now,Ihaveaquestionforyou
[originaltext]W:DoyouthinkprofessorMonroewouldletmeinterviewher?Iam
Therewasonethoughtthatairpollutionaffectedonlytheareaimmediately
Likemanyhighschoolheads,MikeWarbelhadaplanreadywhenthebadnews
初产妇,孕32周,自觉头晕、乏力及食欲差半个月。查体:胎位、胎心及骨盆外测量均正
根据《统计法》规定,没有统计执法检查权的是( )。A.国家统计局 B.国家统
关于休克的叙述中下列哪项是错误的()A.休克的本质是血压下降 B.休克时
材料题请根据表,回答下列4题。 [不定项选择题]若此银行对待外汇风险的态度
一切直接或间接为企业经济活动所需要并能构成生产经营的天然资源或人造资源称为()
(2011年真题)路堤工程施工中,正确的路堤填筑方法有()。A.不同性质的土应该
最新回复
(
0
)