首页
登录
职称英语
The human brain has two sides, and each side has different work to do. T
The human brain has two sides, and each side has different work to do. T
游客
2024-03-01
68
管理
问题
The human brain has two sides, and each side has different work to do.
The left side of the brain controls language and number; it analyses and reasons. The right side controls our imagination; it controls our appreciation of music and our sense of rhythm. It is the right side of our brain which daydreams.
Great artists and great scientists are similar. They both use the two sides of their brains. It is well-known that Albert Einstein (1879--1955), as a great scientist, also enjoyed art, playing the violin and sailing. Einstein said his scientific discoveries grew from his imagination rather than from analysis, reason and language. He said that written and spoken words were not important in his thinking. The story goes that Einstein was daydreaming one summer’s day while sitting on a hill. He imagined he was riding on sunbeams to the far distance of the universe. Then he found that he had returned to the sun. So he realized that the universe must curve. He got this idea by using his imagination. He then used the left side of brain to apply analysis, number and reason. And finally he used language to explain it.
Traditional, established education in schools encourages us to use the left side of our brains. Language, number, analysis and reason are given more importance in our schools than imagination and daydreaming. However, we are encouraged to hop when we have two perfectly good legs! Then why don’t we give more value to visual thinking?
In fact, we all need both sides of our brains. We need to use our imaginations to think of solutions to problems and to enjoy emotional and artistic experiences. And we need to be logical and to be able to analyze and organize in order to survive day by day. [br] What does the author mean by saying "we are encouraged to hop when we have two perfectly good legs" (Para. 4) ?
选项
A、We needn’t hop because we are healthy.
B、Only those who have something wrong in their legs can be encouraged to hop.
C、It’s foolish of us to hop when we have two perfectly good legs.
D、We should use both sides of the brain.
答案
D
解析
句子理解题。对于词汇或句子的理解,应放在词汇或句子出现的上下文甚至整个段落或篇章中解决。本句出现在文章倒数第二段。该段先说“Traditional,established education in schools encourages us to use the left side of our brains.Language,number,analysis and reason are given more importance in our schools than imagination and daydreaming.”,该部分指出:传统教学重视左脑的开发,语言、数字、分析和推理能力比想像力的培养得到更多重视。随后说“However,we are encouraged to hop when we have two perfectly good legs! Then why don’t we give more value to visual thinking?”,注意“we are encouraged...”与前面文字用however连接,可知作者想提出不同的观点,即与传统观念不同的做法。从四个选项看,只有D符合此段落逻辑与文章总体思想。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3495970.html
相关试题推荐
[originaltext]TheEskimosneedagreatmanydifferentthingstosurvive.To
[originaltext]Hollywoodproducesmanydifferentkindsoffilms,includingm
[originaltext]Hollywoodproducesmanydifferentkindsoffilms,includingm
Peoplecanbeaddictedtodifferentthings—e.g.,alcohol,drugs,certainfo
Peoplecanbeaddictedtodifferentthings—e.g.,alcohol,drugs,certainfo
Whenmakingadecision,youhaveto______________(考虑各种因素).considerdifferentf
Inmanycountries,itisnot【B1】______forfamiliesofdifferent【B2】______t
Inmanycountries,itisnot【B1】______forfamiliesofdifferent【B2】______t
Inmanycountries,itisnot【B1】______forfamiliesofdifferent【B2】______t
Inmanycountries,itisnot【B1】______forfamiliesofdifferent【B2】______t
随机试题
[originaltext]M:MayIcashthesetraveler’schecksfor$300here?W:Ofcourse
LastyearFrenchdriverskilled【C1】______than5,000peopleontheroadsfor
[audioFiles]audio_etoefz_055(20051)[/audioFiles]A、Sullivan’shasneverbeenabl
(1)It’sagoldenageforstudyinginequality.ThomasPiketty,aFrenchecono
NinetypercentofAmericansknowthatmostoftheircompatriotsareoverweig
党内民主的核心是()。A.民主制度 B.民主传统 C.民主作风 D.民主
健康教育过程评价的指标包括()A.项目活动执行率 B.干预活动覆盖率
属于行针基本手法的是A.循法 B.弹法 C.刮法 D.震颤法 E.提插法
下列关于法律渊源的表述中,正确的是( )。A.全国人大常委会有权部分修改由全国
某23岁初产妇,孕1产0,妊娠足月,子宫底高度为39cm,双足先露,骨盆内测量坐
最新回复
(
0
)