首页
登录
职称英语
As a medium of exchange money permits the separation of exchange into the tw
As a medium of exchange money permits the separation of exchange into the tw
游客
2024-02-29
70
管理
问题
As a medium of exchange money permits the separation of exchange into the two distinct acts of buying and selling, without requiring the seller to purchase goods from the person who buys his products, or vice versa. Hence producers who know they will be paid in money, can concentrate on finding the most suitable outlet (销路) for their goods, while buyers who will pay in money, can concentrate on finding the cheapest market for the things they wish to purchase. Specialization, which is vital to an advanced economy, is encouraged, because people whose output is not a complete product but only a part of one in which many others are involved can be paid an amount equivalent to their share of the product.
Another advantage of money is that it is a measure of value—that is, it serves as a unit in terms of which the relative values of different products can be expressed. In a barter (以物易物) economy it would be necessary to determine how many plates were worth one hundred pound weight of cotton, or how many pens should be exchanged for a ton of coal, which would be a difficult and time-consuming task. The process of establishing relative values would have to be undertaken for every act of exchange, according to what products were being offered against one another, and according to the two parties’ desires and preferences. If I am trying to barter fish for bananas, for example, a lot would depend on whether the person willing to exchange bananas is or is not keen on fish.
Thirdly, money acts as store of wealth. It is difficult to imagine saving under a barter system. No one engaged on only one stage in the manufacture of a product could save part of his out-put, since he would be producing nothing complete. Even when a person actually produced a complete product the difficulties would be overwhelming. Most products deteriorate (下降) fairly rapidly, either physically or in value, as a result of long storage; even if storage were possible, the practice of storing products for years on end would involve obvious disadvantages—imagine a coalminer attempting to save enough coal, which of course is his product, to keep him for life. If wealth could not be saved, or only with great difficulty, future needs could not be provided for, or capital accumulated to raise productivity. [br] If one had to save products instead of money, ______.
选项
A、this would need years of practice
B、coal, for example, would lose its value
C、they could not be stored for years on end
D、many products would lose their value
答案
D
解析
事实细节题。第三段中说:“由于长期储藏,大部分产品无论在价值上还是在质量上都会迅速地下降(deteriorate fairly rapidly)”。因此选D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3494441.html
相关试题推荐
Asamediumofexchangemoneypermitstheseparationofexchangeintothetw
Asamediumofexchangemoneypermitstheseparationofexchangeintothetw
Asamediumofexchangemoneypermitstheseparationofexchangeintothetw
Asamediumofexchangemoneypermitstheseparationofexchangeintothetw
Asamediumofexchangemoneypermitstheseparationofexchangeintothetw
____________(尽管缺乏高品质的内容),thevisualmediumissocompellingthatitattractsth
随机试题
Majordepressiveepisodeshappentowomenearlierthanmen.[br]Somemiddle-age
[originaltext]IhadtogotoAmsterdamlastweekforaconference.Iarrive
Thepassagedescribeshow【D6】________isthemainreasonwhypeoplelosethe
[originaltext]W:SothisistheInternet?M:Well,it’stheWorldWideWeb,whi
小学数学《分与合》 一、考题回顾 二、考题解析 【教学过程
班主任在组织班级教育力量中所起的作用是()。A.决定作用 B.领导作用
《电信条例》明确规定了其适用范围,适用范围包括()。A:空间范围 B:管理范围
随着测量仪器的不断发展完善,先进的井下控制测量导线包括()。A.经纬仪一钢尺导线
(2020年真题)下列场景应设置消防水泵接合器的是()。A.四层民用建筑
支气管哮喘与心源性哮喘鉴别如有困难时忌用() A.氨茶碱 B.沙丁胺醇 C
最新回复
(
0
)