首页
登录
职称英语
People do not analyze every problem they meet. Sometimes they try to remembe
People do not analyze every problem they meet. Sometimes they try to remembe
游客
2024-02-29
59
管理
问题
People do not analyze every problem they meet. Sometimes they try to remember a solution the last time they had a similar problem .They often accept the opinions or ideas of other people. Other times they begin to act without thinking; they try to find a solution by trial and error. However, when all these methods fail, the person with a problem has to start analyzing. There are six stages in analyzing a problem.
First the person must recognize that there is a problem. For example, Sam’s bicycle is broken, and he cannot ride it to class as he usually does. Sam must see that there is a problem with his bicycle.
Next the thinker must define the problem. Before Sam can repair his bicycle, he must find the reason why it does not work. For instance, he must determine if the problem is with the gears, the brakes, or the frame. He must make his problem more specific.
Now the person must look for information that will make the problem clearer and lead to possible solutions. For instance, suppose Sam decided that his bike does not work because there is something wrong with the gear wheels. At this time, he can look in his bicycle repair book read about gears. He can talk to his friends at the bike shop. He can look at his gears carefully.
After studying the problem, the person should have several suggestions for a possible solution. Take Sam as an illustration. His suggestions might be: put oil on the gearwheels; buy new gearwheels and replace the old ones; tighten or loosen the gear wheels.
Eventually one suggestion seems to be the solution to the problem. Sometimes the final idea comes very suddenly because the thinker suddenly sees something new or sees something in a new way. Sam, for example, suddenly sees that there is a piece of chewing gum (口香糖) between the gear wheels. He immediately realizes the solution to his problem: he must clean the gearwheels.
Finally the solution is tested. Sam cleans the gearwheels and finds that afterwards his bicycle works perfectly. In short, he has solved the problem. [br] Which of the following is NOT true?
选项
A、People do not analyze the problem they meet.
B、People often accept the opinions or ideas of other people.
C、People may learn from their past experience.
D、People can not solve so problems they meet.
答案
A
解析
此题为细节题。文章第一段讲到,人们不是对碰到的每一个问题都需要分析。有时他们从以前的经验中寻找答案,也常常接受别人的意见和想法。因此,只有选项A不准确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3493863.html
相关试题推荐
【B1】[br]【B12】A、HoweverB、ThereforeC、SometimesD、AlthoughA空白处前说“传统的英格兰早餐包括……食
【B1】[br]【B10】[originaltext]Okay.YourememberthatI’vementionedthatit’si
【B1】[br]【B8】[originaltext]Okay.YourememberthatI’vementionedthatit’sim
【B1】[br]【B6】[originaltext]Okay.YourememberthatI’vementionedthatit’sim
【B1】[br]【B5】[originaltext]Okay.YourememberthatI’vementionedthatit’sim
【B1】[br]【B4】[originaltext]Okay.YourememberthatI’vementionedthatit’sim
Okay.YourememberthatI’vementionedthatit’simportanttoreadthe【B1】poems
[originaltext]W:Ijustreadacuriousfact.Didyouknowthatpeoplewhospend
[originaltext]W:Ijustreadacuriousfact.Didyouknowthatpeoplewhospend
Nowadays,people’slifestylesarechanging,whichhasresultedinthedemandfor
随机试题
Successmaybelateincoming,butwhenitdoescomeitmakesamendsforpreviou
LANDUSEAproblemrelatedtothecompetitionfor
[originaltext]W:JimWhiteiseditorofBusinessTravelWeekly.Jim,thanksfor
特高压架空输电线路的主要绝缘介质是()。A.六氟化硫气体 B.空气 C.绝
日常生活中的心脏保养,下列哪项不推荐:A.坚持耐力锻炼 B.少喝速溶咖啡 C
某程序由相互关联的模块组成,测试人员按照测试需求对该程序进行了测试。出于修复缺陷
非边境省、自治区的公民参加边境旅游,应当向( )授权经营出国旅游业务的旅行社申
按照我国《保险法》规定,人身保险合同中不可抗辩条款适用的情况是()。A:年龄误告
2×17年12月31日,甲公司决定对2×15年12月31日购入的投资性房地产进行
建设工程需要实施爆破作业的,使用爆破器材的建设单位,必须向所在地县、市公安局申请
最新回复
(
0
)