首页
登录
职称英语
To be "historically minded" is to see things in relation and in perspective,
To be "historically minded" is to see things in relation and in perspective,
游客
2024-02-29
58
管理
问题
To be "historically minded" is to see things in relation and in perspective, and to judge tolerantly. We must remember how differently men have thought and acted in different times. We must always keep an open mind, ready to receive and weigh new evidence. If we grasp this idea, we will never think that a historian is someone who can remember dates. That childish idea is like calling a man a statesman because he can remember the names of voters in his district. A waiter could remember more names and a telephone operator more numbers than the greatest historian.
The true historian is not content to take all his facts from other historians. Today he makes sure that his statements are based on sound "documents" or "sources" which go back to the time of the facts themselves.
But the historian needs always to be in his guard net to be misled by his sources. A document may net be a real one. Its author may be lying on purpose for some reasons. He may be so greatly influenced by national, religious, party or personal backgrounds as to be totally unfair to the other side. If honest, he may be misinformed as to the facts and mistaken in his inferences.
Anyone who reads the accounts published in the different countries concerning the causes and results of wars will realize that the historian needs caution and training in handling these sources. The trained historian asks first: "Did this writer mean to tell the truth?" and second; "Was he in a position or frame of mind to tell the truth even if he wants to?" Every statement must be patiently weighed and tested and combined with all other available information in order to get at the truth. [br] In Paragraph 1 the author means to illustrate that ______.
选项
A、different men think and act differently
B、the study of history is not merely a matter of remembering dates
C、a statesman can remember the names of voters in his district
D、a waiter can remember more names than the great historians
答案
B
解析
本文第一段先提出一个具有历史思想的人能够联系各个方面、从各个角度正确地看问题,然后引导出段落的主题句“If we grasp this idea,we will never think that a historian is someone who can remember dates.”历史学家并非是那些只会记日期的人,所以正确答案是B)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3493035.html
相关试题推荐
【S1】[br]【S9】L此处应选择一个名词,作had的宾语,与on搭配构成固定短语。根据上下文内容,选出L)perspective,haveperspe
Whatisthepurposeofthebunchofmagicroots?[br]Hermotherremindedherth
[originaltext]Wecanreadofthingsthathappened5000yearsagointheNear
Asaclientrelationshipmanager,onehastoalwaysconsidertheneedsofthecu
Thetermbiologicalclockisappliedtothemeans,whichlivingthings【
Thetermbiologicalclockisappliedtothemeans,whichlivingthings【
Thetermbiologicalclockisappliedtothemeans,whichlivingthings【
A、Certainthingscannotbelearnedfrombooks.B、Choiceofwheretolivevaries
[originaltext]Therehavebeenmanygreatinventions,thingsthatchangethe
[originaltext]Therehavebeenmanygreatinventions,thingsthatchangethe
随机试题
March26,2006Mr.SamuelBrownTruestarCorporationFinanceDepartmentManage
[originaltext]Now,listentoPartTwooftheinterview.M:So—butoneoftheco
Oneofthemostcommonhumanfearsisscarcity.Manypeopleareafraidofno
Whatwillthelibrarydoifareaderfailstoreturnthevideosontime?A、Discar
HowmanydrugstestswillbeconductedbeforetheSaltLakeOlympicGames?[br]
成分输血包括()A.血浆制品 B.白细胞制品 C.血小板制品 D.红细
表2016年国家自然科学基金 {图3} 2016年国家自然科学基金面
A.苯巴比妥 B.苯妥英钠 C.氯丙嗪 D.异丙嗪 E.丙咪嗪可用于脑炎
一肾病综合征患儿,有胸腔积液,全身水肿较重,阴囊水肿明显,护理该患儿时不应采用的
投资项目决策分析与评价的基本要求包括贯彻落实科学发展观、资料数据准确可靠和()
最新回复
(
0
)