首页
登录
职称英语
[originaltext] Right up to the 19th Century, Oxford and Cambridge were the o
[originaltext] Right up to the 19th Century, Oxford and Cambridge were the o
游客
2024-02-28
80
管理
问题
Right up to the 19th Century, Oxford and Cambridge were the only two universities in England. Royal patronage and aristocratic money confirmed them in their position, and attempts to found new universities elsewhere all met with failure. In the 19th century, however, other universities were at last established, though by private efforts and not through government policy. The first was in London, then in Durham and Manchester.
The new universities deliberately challenged Oxford and Cambridge by choosing to study subjects like modem languages and English literature, which were not taught in the old universities. They got less influence from the established church and welcomed Catholics and even non Christians such as Jews as students. A larger number of provincial universities were established following their lead; these are the so-called "Redbrick" universities. Many of them were dependent on older universities at first, especially the University of London, but soon they became independent and began giving their own degrees. Many also became well known for their excellence in a particular subject and could offer a better course to students taking that subject than was available anywhere else in the country. After this first rapid increase in numbers and distribution, the number of English universities remained the same for nearly 40 years.
But by the 1960s a new post-war generation had grown up. Due to an increase in the birthrate following the Second World War, the school-going population was bigger than ever before. Secondary education was better and the school leaving age became higher. Naturally the demand for university places became greater, and the government responded with an ambitious university building plan. Seven new universities were planned and built, and opened their doors to the new generation of students between 1961 and 1965. It was the greatest single expansion of higher education that England has ever known.
选项
A、The role of government policy in the founding of new universities.
B、The difference between the "Redbrick" universities and the old universities like Oxford and Cambridge.
C、The development and changes British universities have gone through.
D、The different subjects offered at the new universities and the old ones.
答案
C
解析
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3488840.html
相关试题推荐
[originaltext]WhenMidoriwastwoyearsold,sheoftenclimbedontothepia
[originaltext]W:Well,it’salovelyroom.It’squiteanicesize,butIdon’t
[originaltext]W:Well,it’salovelyroom.It’squiteanicesize,butIdon’t
[originaltext]M:Whatareyoudoingoatherealone?W:Justlookingatlights.
[originaltext]M:Whatareyoudoingoatherealone?W:Justlookingatlights.
[originaltext]M:Whatareyoudoingoatherealone?W:Justlookingatlights.
[originaltext]AgoodwaytoseetheUSAisbycar.Americanslovetheiraut
[originaltext]AgoodwaytoseetheUSAisbycar.Americanslovetheiraut
[originaltext]AgoodwaytoseetheUSAisbycar.Americanslovetheiraut
[originaltext]AmericanvisitorstoEasternAsiaareoftensurprisedandpuz
随机试题
—Lookatthenotebelow.—Youwillhearamancheckingtimedifferencebeforema
Thesuspectisof______heightandwearsabeard.A、regularB、averageC、commonD、u
Datasharing:Anopenmindonopendata[A]Itisamovemen
[originaltext]Everyoneenjoysbeingtoldtheyaregoodatwhattheydoand
根据解释的效力,可以把刑法解释分为( )。A.立法解释、司法解释和学理解释
2011年上半年,我国软件产业实现软件业务收入8065亿元,同比增长29.3%,
黄柏盐炙的作用是A.补血止血B.滋阴降火,退虚热C.清湿热并具收敛之性D.泻火解
尽管古人对日食怀有恐惧感,认为日食是“天狗吃太阳”,但是鉴于太阳对于人类的重要作
社会工作得以发生的前提是()的存在。A.服务对象 B.社会工作者 C.社会
(2018年真题)患者,女,21岁,近半年来食欲亢进,多汗体重明显减轻,伴有乏力
最新回复
(
0
)