首页
登录
职称英语
The fact that blind people can "see" things using other parts of their bodie
The fact that blind people can "see" things using other parts of their bodie
游客
2024-02-27
32
管理
问题
The fact that blind people can "see" things using other parts of their bodies apart from their eyes may help us to understand our feelings about color. If they can sense color differences, then perhaps we, too, are affected by color unconsciously.
Manufacturers have discovered by trial and error that sugar sells badly in green wrappings, that blue foods are considered unpleasant, and the cosmetics should never be packaged in brown. These discoveries have grown into a whole discipline of color psychology that now finds application in everything from fashion to interior decoration. Some of our preferences are clearly psychological. Dark blue is the color of the night sky and therefore associated with passivity and calm, while yellow is a day color with associations of energy and incentive. For primitive man, activity during the day meant hunting and attacking, while he soon saw as red, the color of blood and rage and the heat that came with effort. And green is associated with passive defence and self-preservation. Experiments have shown that colors, partly because of their physiological associations, also have a direct psychological effect. People exposed to bright red show an increase in heartbeat, and blood pressure; red is exciting. Similar exposure to pure blue has exactly the opposite effect; it is a calming color. Because of its exciting connotations, red was chosen as the signal for danger, but closer analysis shows that a vivid yellow can produce a more basic state of alertness and alarm, so fire engines and ambulances in some advanced communities are now rushing around in bright yellow colors. [br] Which of the following statements is NOT true according to the passage?
选项
A、Color probably has an affect on us which we are not conscious of.
B、Yellow fire engines have caused many bad accidents in some advanced communities.
C、People exposed to pure blue start to breathe more slowly.
D、The psychology of color is of some practical use.
答案
B
解析
判断题。本题问的是:根据文章内容,下面哪一种说法不正确?依据文章第2段最后一句“Because of its exciting connotations,red was chosen as the signal for danger,but closer analysis shows that a vivid yellow can produce a more basic state of alertness and alarm,so fire engines and ambulances in some advanced communities are now rushing around in bright yellow colors”可知,一些高级社区里的救火车和救护车被涂成黄色是因为黄色比红色更能引起人的警觉,这样才能减少它们在路上遭遇交通事故的几率,才能保证它们尽快实施救助。B项的说法与此句不相符,故答案是B 。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3487469.html
相关试题推荐
Thewaythatpeoplespendtheirmoney,andtheobjectsonwhichtheyspendi
Thewaythatpeoplespendtheirmoney,andtheobjectsonwhichtheyspendi
Thewaythatpeoplespendtheirmoney,andtheobjectsonwhichtheyspendi
Thewaythatpeoplespendtheirmoney,andtheobjectsonwhichtheyspendi
Thewaythatpeoplespendtheirmoney,andtheobjectsonwhichtheyspendi
Somepeoplebelievethatinternationalsportcreatesgoodwillbetweenthena
Somepeoplebelievethatinternationalsportcreatesgoodwillbetweenthena
Somepeoplebelievethatinternationalsportcreatesgoodwillbetweenthena
[originaltext]TheEskimosneedagreatmanydifferentthingstosurvive.To
[originaltext]TheEskimosneedagreatmanydifferentthingstosurvive.To
随机试题
[originaltext]AlthoughHenryFord’snameiscloselyassociatedwiththecon
ThefolkpaintingsofGrandmaMoseswere______theworksofthetrainedartists
AddictedtotheNet?SymptomsofInternetaddiction
丝绸之路不仅仅是古代国际贸易路线,更是连接亚洲、非洲、欧洲的文化桥梁。TheSilkRoadwasnotonlyanancientinterna
观察者因看到榜样受到强化而如同自己也受到强化一样,这称为( )。A.外部强化
A.再生障碍性贫血B.巨幼细胞性贫血C.珠蛋白生成障碍性贫血D.急性失血性贫血E
唐代诗人李商隐曾在诗中写道:“镂金作胜传荆俗,剪彩为人起晋风。”这句诗描绘的是中
蒋某是C市某住宅小区6栋3单元502号房业主,入住后面临下列法律问题,请根据相关
无铰链区的免疫球蛋白是A.IgG、IgD B.IgA、IgG C.IgG、I
某企业为增值税一般纳税人,2019年6月5日购入材料一批,价款20
最新回复
(
0
)