首页
登录
职称英语
The fact that blind people can "see" things using other parts of their bodie
The fact that blind people can "see" things using other parts of their bodie
游客
2024-02-27
65
管理
问题
The fact that blind people can "see" things using other parts of their bodies apart from their eyes may help us to understand our feelings about color. If they can sense color differences, then perhaps we, too, are affected by color unconsciously.
Manufacturers have discovered by trial and error that sugar sells badly in green wrappings, that blue foods are considered unpleasant, and the cosmetics should never be packaged in brown. These discoveries have grown into a whole discipline of color psychology that now finds application in everything from fashion to interior decoration. Some of our preferences are clearly psychological. Dark blue is the color of the night sky and therefore associated with passivity and calm, while yellow is a day color with associations of energy and incentive. For primitive man, activity during the day meant hunting and attacking, while he soon saw as red, the color of blood and rage and the heat that came with effort. And green is associated with passive defence and self-preservation. Experiments have shown that colors, partly because of their physiological associations, also have a direct psychological effect. People exposed to bright red show an increase in heartbeat, and blood pressure; red is exciting. Similar exposure to pure blue has exactly the opposite effect; it is a calming color. Because of its exciting connotations, red was chosen as the signal for danger, but closer analysis shows that a vivid yellow can produce a more basic state of alertness and alarm, so fire engines and ambulances in some advanced communities are now rushing around in bright yellow colors. [br] If people am exposed to bright red, which of the following things does NOT happen?
选项
A、They breathe faster.
B、They feel afraid.
C、Their blood pressure rises.
D、Their hearts beat faster.
答案
B
解析
细节题。本题问的是:如果暴露在鲜红色下,下面哪种情况不会发生?依据文章第2段倒数第3句“People exposed to bright red show an increase in heartbeat,and blood pressure; red is exciting”可知,暴露在红色下的人心跳会加速(当然呼吸也会变得急促 ,同时血压会上升)。故选B 。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3487468.html
相关试题推荐
Mostpeoplethinkcancerisadiseaseofrichwesterncountries.Nolongeri
Mostpeoplethinkcancerisadiseaseofrichwesterncountries.Nolongeri
[originaltext]Weusuallythinkofhistoryasthestoryofimportantpeople
[originaltext]Weusuallythinkofhistoryasthestoryofimportantpeople
[originaltext]Weusuallythinkofhistoryasthestoryofimportantpeople
[originaltext]Peopleinmostcountriesdependoncommunicationstechnology
[originaltext]Manypeoplethinkofschoolsasbuildings,teachersandstude
Oldpeopletendtohavedifficultyin__________(跟上时代的发展).keepingpacewiththe
[originaltext]SomepeopledreamofbeingpresidentoftheUnitedStates,so
[originaltext]SomepeopledreamofbeingpresidentoftheUnitedStates,so
随机试题
AlthoughnolongerslavesaftertheCivilWar,Americanblackstooknosignifica
Latelastyear,Airbnbannouncedthatit’sgoingafterthemajorhotelchain
[originaltext]W:Hi,Michael.Icanhardlyrecognizeyou.Whyareyoudressedu
Thinkbeforeyoupost.Youmightnotbeawareofhowmuchinformationyou’re
甲、乙两台压缩机分别在GB/T10079-2001《活塞式单级制冷压缩机》规定的
赵某,男,58岁,体重90kg身高175m,退休工人。血压138/76mmg,体
变压器接线组别表明()间的关系两侧线电压相位$;$两侧相电压相位$;$两
【材料一】在某市一条不足400米长的步行街上,清洁工人清理出人们吐掉的口香糖约1
通过招投标,甲、乙两家建筑公司分段承包了某行政部门监管的X公司投资的一高速公路建
下列对精神障碍中木僵的临床表现,叙述不正确的是( )。A.是一种精神活动的全面
最新回复
(
0
)