首页
登录
职称英语
As regards social conventions, we must say a word about the well-known Engli
As regards social conventions, we must say a word about the well-known Engli
游客
2024-02-25
47
管理
问题
As regards social conventions, we must say a word about the well-known English class system. This is an embarrassing subject for English people, and the one they tend to be ashamed of, though during the present century class-consciousness has grown less and less, and the class system less rigid. But it still exists below the surface. Broadly speaking, it means there are two classes, the "middle class" and the "working class". (We shall ignore for a moment the old "upper class", including the hereditary aristocracy, since it is extremely small in numbers; but some of its members have the right to sit in the House of Lords, and some newspapers take a surprising interest in their private life.) The middle class consists chiefly of well-to-do businessmen and professional people of all kinds. The working class consists chiefly of manual and unskilled workers.
The most obvious difference between them is their accent. Middle-class people use slightly varying kinds of "received pronunciation" which is the kind of English spoken by BBC announcers and taught to overseas pupils. Typical working-class people speak in many different local accents which are generally felt to be rather ugly and uneducated. One of the biggest barriers "public school" immediately marks you out as one of the middle class. The middle classes tend to live a more formal life than working-class people, and are usually more cultured. Their midday meal is "lunch" and they have a rather formal evening meal called "dinner", whereas the working man’s dinner, if his working hours permit, is at midday, and his smaller, late-evening meal is called supper.
As we have said, however, the class system is much less rigid than it was, and for a long time it has been government policy to reduce class distinctions. Working-class students very commonly receive a university education and enter the professions, and working-class incomes have grown so much recently that the distinctions between the two classes become less and less clear. However, regardless of one’s social status, certain standards of politeness are expected of everybody, and a well-bred person is polite to everyone he meets, and treats a labourer with the same respect he gives an important businessman. Servility inspires both embarrassment and dislike. Even the word "sir", except in schools and in certain occupations (e. g.: commerce, the army etc. ) sounds too servile to be commonly used. [br] Which of the following is not true about the English class system?
选项
A、It is an embarrassing subject for English people.
B、Working-class students cannot receive a university education.
C、The class system is much less rigid than it was.
D、The class system still exists below the surface.
答案
B
解析
见第三段第二句,Working-class students very commonly receive a university education and enter the professions…从这句话可以看出,来自工人阶级家庭的学生接受大学教育并且从事某种职业的情况已十分普遍。B项与文章不符; A项在文中第一段第二句提到了;C项在第三段第一句提到了;D项在第一段第三句中提到了,故选B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3482584.html
相关试题推荐
Marriageisthesociallyrecognizedandapprovedunionbetweenindividuals,
Marriageisthesociallyrecognizedandapprovedunionbetweenindividuals,
Marriageisthesociallyrecognizedandapprovedunionbetweenindividuals,
Marriageisthesociallyrecognizedandapprovedunionbetweenindividuals,
Therearemanydifferentgroupsofmigrantyouthwith【S1】______socialanded
Therearemanydifferentgroupsofmigrantyouthwith【S1】______socialanded
Therearemanydifferentgroupsofmigrantyouthwith【S1】______socialanded
Therearemanydifferentgroupsofmigrantyouthwith【S1】______socialanded
Therearemanydifferentgroupsofmigrantyouthwith【S1】______socialanded
Therearemanydifferentgroupsofmigrantyouthwith【S1】______socialanded
随机试题
Imagineyouhavetwocandidatesforajob.TheirCVsareequallygood,andt
Anindustrialsociety,especiallyoneascentralizedandconcentratedastha
监理月报属于()。A.进度控制资料 B.监理管理资料 C.造价控制资料 D
不动产登记信息管理平台的网络连接系统中,()主要向社会提供不动产登记信息依
日本血吸虫在人体常见的异位损害部位是A、肺和脑B、肝和肾C、肠壁和肾D、肝
zh@njuedcxcb@whuedn()A.6 B.7 C.5 D.4
关于糖尿病视网膜病变,下列叙述不正确的是( )。A.当出现增殖性视网膜病变时常
()是一种选择权,是指买方有权在约定的期限内,按照事先确定的价格,买入或卖出一定
银行承兑汇票的承兑银行,应当按照票面金额向出票人收取()的手续费。A:千分之一
下列关于心包横窦的描述正确的是A.是心包腔内的间隙 B.在主动脉弓和肺动脉干前
最新回复
(
0
)