首页
登录
职称英语
[originaltext] John Garang was a towering figure in Sudanese politics ever s
[originaltext] John Garang was a towering figure in Sudanese politics ever s
游客
2024-02-24
66
管理
问题
John Garang was a towering figure in Sudanese politics ever since he went to stop an initial southern army rebel lion in 1983. But instead of stopping the violent organised action, he joined the rebels. And just as Yasser Arafat came to stand for Palestinian aspirations, Mr. Garang came to represent the southern eager for freedom from northern control.
Garang, who died in a helicopter crash in July, 2005, was the first leader of the semiautonomous south. He had led the Sudan People’s Liberation Army and arranged the January peace agreement with the Sudanese government that ended more than 20 years of civil war. That doesn’t mean that he was absolutely loved or realized the people’s eager wish but was under international pressure.
John Garang ran the Sudan People’s Liberation Movement that he founded with an iron hand. He frequently used cruel methods to keep control. And he kept all key decisions in his own hands, which may have served the movement well during the long years of war, but were little suited to the new politics of peace.
Garang’s representative who most likely to get his job, Salva Kiir, commanded the movement’s military wing. He has now called a meeting of the leadership to consider their next move. Commentators say Mr. Kiir is a quiet man who could be more of a unifier across the South than Mr. Garang. But that is in the future. For the moment, across the vast regions of southern Sudan damaged by long years of fighting, people are in sorrow with little hope of peace.
选项
A、Suppressing the rebellion with stronger force.
B、Taking part in the rebellion.
C、Representing the southern to make agreement with the northern.
D、Ask Yasser Ararat to stop the rebellion.
答案
B
解析
从文中第一段的第二句话可以知道,他并没有去设法停止叛乱,而是加入了叛乱。从这一句的意思可以很清楚得到答案B)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3479315.html
相关试题推荐
[originaltext]Somepeopledonotlikeanythingtobeoutofplace:theyare
[originaltext]Somepeopledonotlikeanythingtobeoutofplace:theyare
[originaltext]W:I’mthinkingabouttransferringoutofstatecollegeintoanot
[originaltext]W:I’mthinkingabouttransferringoutofstatecollegeintoanot
[originaltext]W:Theshoesareonsaletoday.Igotthemjustforaquarterof
[originaltext]W:Theshoesareonsaletoday.Igotthemjustforaquarterof
[originaltext]W:Theshoesareonsaletoday.Igotthemjustforaquarterof
[originaltext]W:Theshoesareonsaletoday.Igotthemjustforaquarterof
[originaltext]Peoplebornintheautumnlivelongerthanthoseborninthe
[originaltext]Peoplebornintheautumnlivelongerthanthoseborninthe
随机试题
Readthearticlebelowabouttheroleofmanagementofworkers’union,andtheq
FiveCommonMistakesinConversationandTheirSolutionsI.Notlis
Nowadays,advertisementplaysanimportantroleinthetelevisionindustrya
Yourdressdoesn’t_____withyournewhairstyle.A、suitB、mixC、matchD、compare
[originaltext]W:Hello,I’mherewithFrederick.NowFred,youwenttouniversi
下列各项关于汉武帝政绩的叙述,不正确的一项是(??)A.实行休养生息政策 B.
钢结构工程采用普通螺栓连接紧固时,紧固次序是()。A.从一端依次向另一端进行
骨髓抑制较轻的抗癌抗生素是A:放线菌素D B:丝裂霉素 C:博来霉素 D:
A.小球在甲杯中受到盐水的浮力大于在乙杯中受到的浮力 B.小球在甲杯中受到盐水
某社会工作者通过问卷来了解社会工作者的职业流动情况。其中设计了一道封闭式问题:“
最新回复
(
0
)