首页
登录
职称英语
Influenced by movies and popular novels, most people see sharks as people-ea
Influenced by movies and popular novels, most people see sharks as people-ea
游客
2024-02-24
30
管理
问题
Influenced by movies and popular novels, most people see sharks as people-eating monsters. This is far from the truth. Every year, a few types of sharks injure about 100 people worldwide and kill about 25. Most attacks are by great white sharks, which often feed on sea lions and other marine mammals (海洋哺乳动物) . They sometimes mistake human swimmers for their normal prey, especially if they are wearing black wet suits.
If you are a typical ocean-goer, your chances of being killed by an unprovoked attack by a shark are about 1 in 100 million. You are more likely to be killed by a pig than a shark and thou sands of times more likely to get killed when you drive a car. Sharks help save human lives. In addition to providing people with food, they are helping us learn how to fight cancer, bacteria (细菌), and viruses. Sharks are very healthy and have aging processes similar to ours. Their highly effective immune system allows wounds to heal quickly without becoming infected, and their blood is being studied in connection with AIDS research.
Sharks are among the few animals in the world that almost never get cancer and eye cataracts (白内障). Understanding why can help us improve human health. Chemicals extracted from shark cartilage (软骨) have killed cancerous tumors in laboratory animals, research that someday could help prolong your life.
Sharks are needed in the world’ s ocean ecosystem. Although they don’ t need us, we need them. We are much more dangerous to sharks than they are to us. For every shark that bites a person, we kill one million sharks. [br] By the second sentence of Paragraph 2, the author means to show that ______.
选项
A、pigs attack human beings more frequently than sharks
B、people get hurt much more easily in a car accident
C、people get killed more easily by pigs or car accident than by sharks
D、sharks rarely kill human beings when they are not provoked to do so
答案
D
解析
细节题。文章紧紧围绕着鲨鱼来展开,而且前两段都是讲鲨鱼攻击人类的概率和频率的。第二段第一句说If you are a typical ocean-goer,your chances of being killed by an unprovoked attack by a shark are about 1 in 100 million(如果你经常泡在海里,你无缘无故被鲨鱼攻击的概率只有亿分之一),紧接着把鲨鱼伤人与猪伤人和交通事故中人员伤亡的概率进行比较,其目的归根到底是为了说明鲨鱼在没有被激怒的时候伤人的概率非常低,故答案为D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3478165.html
相关试题推荐
Mostyoungpeoplelikeplayingcomputergames,but____________(我是这现象的一个例外).Ia
Hereisapopularbeliefamongparentsthatschoolsarenolongerinterested
Hereisapopularbeliefamongparentsthatschoolsarenolongerinterested
Hereisapopularbeliefamongparentsthatschoolsarenolongerinterested
Hereisapopularbeliefamongparentsthatschoolsarenolongerinterested
Hereisapopularbeliefamongparentsthatschoolsarenolongerinterested
Shynessisthecauseofmuchunhappinessforagreatmanypeople.Shypeople
Shynessisthecauseofmuchunhappinessforagreatmanypeople.Shypeople
Shynessisthecauseofmuchunhappinessforagreatmanypeople.Shypeople
Shynessisthecauseofmuchunhappinessforagreatmanypeople.Shypeople
随机试题
CharleyFoleycallsintotheMaterMisericordiaHospitaltovisithiswife.
Democracyisnotanewconception.TheancientAthenians【M1】______hadade
HowtoDuckCabinFeversandOtherAchesonaPlane?[A]Onthef
在有人行道的路面上空,下列哪个措施是不符合规范的?()A.2.5m以上突出凸
关于转发性通知,下列说法正确的是()。A.可用于批转下级机关的公文
行政许可实施程序不包括()环节。??A.申请与受理 B.审查 C.决定与送达
中国银监会、国家发展改革委共同制定了能效信贷指引的目的是( )。A.为落实国家
男,38岁,晨起及半夜有上腹痛,进食后缓解已经2个月,前2年每到秋冬季节均有发作
各单位要逐条落实整改措施、责任人和整改期限。整改期限为:危及运行安全的,应(
某怀孕9个月的高龄孕妇,近中阻生,近3天牙冠周围牙龈红肿,触痛明显,此时比较适宜
最新回复
(
0
)