首页
登录
职称英语
Mobility of individual members and family groups tends to split up family re
Mobility of individual members and family groups tends to split up family re
游客
2024-02-23
68
管理
问题
Mobility of individual members and family groups tends to split up family relationships. Occasionally the movement of a family away from a situation which has been the source of Conflict results in greater family organization, but on the whole mobility is disorganizing.
Individuals and families are involved in three types of mobility: movement in space, movement up or down in social status, and the movement of ideas. These are termed respectively spatial(空间的), vertical, and ideational(概念的)mobility.
A great increase in spatial mobility has gone along with improvements in rail and water’transportation, the invention and use of the automobile, and the availability of airplane passenger service. Spatial mobility results in a decline in the importance of the traditional home with its emphasis on family continuity and stability. Even more important is the fact that spatial mobility permits some members of a family to come in contact with and possibly adopt attitudes, values, and ways of thinking different from those held by other family members. The presence of different attitudes, values, and ways of thinking within a family way, and often does, result in conflict and family disorganization. Potential disorganization is present in those families in which the husband, wife, and children are spatially separated over a long period, or are living together but see each other only briefly because of different work schedules.
One index of the increase in vertical mobility is the great increase in the proportion of sons, and to some extent daughters, who engages in occupations other than those of the parents. Another index of vertical mobility is the degree of intermarriage between social classes. This occurs al- most exclusively between classes which are adjacent(邻近的)to each other. Engaging in a different occupation, or intermarriage, like spatial mobility, allows one to come in contact with ways of behavior different from those of the parental home, and tends to separate parents and their children.
The increase in ideational mobility is measured by the increase in publications, such as news papers, magazines, and books, the increase in the percentage of the population owning radios, and the increase in television sets. All these tend to introduce new ideas into the home. When individual family members are exposed to and adopt the new ideas, the tendency is for conflict to arise and for those in conflict to become psychologically separated from each other. [br] This passage suggests that a well-organized family is a family whose members ______.
选项
A、often help each other with true love and affection
B、are not psychologically withdrawn from one another
C、never quarrel with each other even when they disagree
D、exposed to the same new ideas introduced by books, radios, and TV sets
答案
B
解析
推理判断题。题干中提到a well-organized family,而文章中却没有出现。但是,文章中提到了三种mobility使家庭变得disorganizing。第三段说,spatial mobility导致了conflict 以及 spatially separated over a long period;第四段说vertical mobility导致了separate parents and their children第五段说,ideational mobility导致了psychologically separated from each other。那么进行逆向推理可以判断,a well-organized family应该没有以上的问题。只有选项B符合题干要求。强干扰项C中,因为有了even when they disagree的限制,那么使用 never就过于绝对。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3476924.html
相关试题推荐
[originaltext]IntheUnitedStatesthefamilyplaysanimportantroleinmo
[originaltext]Isyourfamilyinterestedinbuyingadog?Adogcanbeahapp
[originaltext]Isyourfamilyinterestedinbuyingadog?Adogcanbeahapp
ThemembershipoftheHouseisdistributedamongthestates______(根据这州不同的人口).ac
TherearemanyreasonswhyfamilylifeinBritainhaschangedsomuchinthe
TherearemanyreasonswhyfamilylifeinBritainhaschangedsomuchinthe
TherearemanyreasonswhyfamilylifeinBritainhaschangedsomuchinthe
TherearemanyreasonswhyfamilylifeinBritainhaschangedsomuchinthe
TherearemanyreasonswhyfamilylifeinBritainhaschangedsomuchinthe
TherearemanyreasonswhyfamilylifeinBritainhaschangedsomuchinthe
随机试题
Whyinanageofadvancedtechnology,shouldsomanypeoplestillclingto
AdamRappoporthasthesamefamiliaritywithakeyboardaswellasthetouch-ton
通过财政分配活动减少和抑制社会总需求的财政政策,属于()。A.扩张性财政政策
某厂需要购买生产设备生产某种产品,可以选择购买四种生产能力不同的设备,市场对该产
提高原始数据质量,基层表各项指标之间应该相互独立,便于一指标与其他指标数据的准确
__________advanceseemstobefollowing
七情内伤致病多损伤的脏是A.心、肝、脾 B.心、肺、脾 C.心、肝、肾 D
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性:
枳壳苦泄辛散,微寒不烈,其功效是()A.行滞消胀 B.化痰散结 C.疏
(2015年真题)关于景观敏感程度判断正确的是()。A.视角30%-45%
最新回复
(
0
)