首页
登录
职称英语
[originaltext] With the introduction of the radio, newspaper publishers wond
[originaltext] With the introduction of the radio, newspaper publishers wond
游客
2024-02-23
63
管理
问题
With the introduction of the radio, newspaper publishers wondered how broadcasting would affect them. Many feared that radio as a quick and easy means of keeping people informed would displace the newspaper industry altogether.
Others hoped that the brief newscast heard on the air would stimulate listeners’ interests in the story so they would buy the paper to get more information. This second idea turned out to be closer to the truth. Radio & print were not substitutes for each other but actually supported each other. You see the relationship between different media is not al ways one of displacement but can be one of reinforcement. However, this is not always the case. Take television & motion pictures for example. With the popularization of T. V, the motion picture industry suffered greatly. Movie attendance dropped when audience members chose to stay at home and be entertained. Likewise, when a football game was shown on the air, the stands were often empty because fans chose to watch the game at home.
选项
A、People who listen to the radio also buy newspapers.
B、Radio is a substitute for newspapers in people’s homes.
C、Newspapers discourage people from listening to the radio.
D、Many newspaper reporters also work in the radio industry.
答案
A
解析
推理题。本题的每个选项中都同时出现了radio和 newspaper(s),那么此题很有可能考查两者之间的关系。听问题要注意 According to the speaker,即 the speaker的观点是什么。文章中提到 This second idea turned out to be closer to the truth。This second idea就是Others的观点,即the brief newscast...would stimulate listeners’ interests...would buy the paper。因此,选项A符合题干要求。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3476278.html
相关试题推荐
[originaltext]M:Hi,Janet,youaresoluckytohavedonewellwithyourfinal
[originaltext]M:Hi,Janet,youaresoluckytohavedonewellwithyourfinal
[originaltext]M:Hi,Janet,youaresoluckytohavedonewellwithyourfinal
[originaltext]AfellowhadjustbeenhiredasthenewCEOofalargehigh-t
[originaltext]AfellowhadjustbeenhiredasthenewCEOofalargehigh-t
[originaltext]Oneday,[29]Johnwasdoingsomeshoppinginthemarketwhen
[originaltext]Oneday,[29]Johnwasdoingsomeshoppinginthemarketwhen
[originaltext][26]SnakesmaybefoundjustabouteverywhereexcepttheNort
[originaltext][26]SnakesmaybefoundjustabouteverywhereexcepttheNort
[originaltext]M:Howdidyoursisterlikehernewcar?W:Shethoughtitwasto
随机试题
Itishardtotellwhetherwearegoingtohaveaboomintheeconomyora_____
Afterdecadesofdecline,theshareofmotherswhostayhomewiththeirchil
[originaltext](3)TheUN’sWorldFoodProgram(WFP)andAgricultureandFood
Noonedoubtedthatthepresidentwasamanofthehighest_____.A、integrityB、in
Thepeopleinyourtownarefar(friendly)______thanweexpected.morefriendly根据
旅游资源可以分为()。A.自然旅游资源 B.政治旅游资源 C.社会旅游资
运输合同的特征有()。A:运输合同的标的是货物 B:运输合同是双务合同 C:
某二级耐火等级的图书馆,地上2层,层高6m,采用封闭楼梯间,则该楼梯间的墙面应采
A.柠檬酸-丙酮酸循环 B.丙氨酸-葡萄糖循环 C.甲硫氨酸循环 D.γ-
根据企业所得税法律制度的规定,下列关于企业所得税税率的表述中,不正确的是(
最新回复
(
0
)