首页
登录
职称英语
[originaltext] While Gale Obcamp, an American artist, was giving a speech on
[originaltext] While Gale Obcamp, an American artist, was giving a speech on
游客
2024-02-21
79
管理
问题
While Gale Obcamp, an American artist, was giving a speech on the art of Japanese brush painting to an audience that included visitors from Japan, she was confused to see that many of her Japanese listeners had their eyes closed. Were they turned off because an American had the nerve to instruct Japanese in their own art form? Were they deliberately trying to signal their rejection of her? Obcamp later found out that her listeners were not being disrespectful. Japanese listeners sometimes close their eyes to enhance concentration. Her listeners were showing their respect for her by chewing on her words. Some day you may be either a speaker or a listener in a situation involving people from other countries or members of a minority group in North America. Learning how different cultures signal respect can help you avoid misunderstandings. Here are some examples. In the deaf culture of North America, many listeners show applause not by clapping their hands but by waving them in the air. In some cultures, both overseas and in some minority groups in North America, listeners are considered disrespectful if they look directly at the speaker. Respect is shown by looking in the general direction but avoiding direct eye contact. In some countries, whistling by listeners is a sign of approval while in other countries it is a form of insult.
Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard.
26. What did Obcamp’s speech focus on?
27. Why do Japanese listeners sometimes close their eyes while listening to a speech?
28. What does the speaker try to explain?
选项
A、To calm themselves down.
B、To enhance concentration.
C、To show their impatience.
D、To signal lack of interest.
答案
B
解析
短文中提到,Obcamp在演讲时,对于一些日本听众闭上双眼的行为很不理解,之后她发现日本听众这样做是为了enhance concentration,故答案为[B]。短文中提出现象many of her Japanese listeners had their eyes closed,随后做出解释:to enhance concentration,[B]选项是对原文的细节再现。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3470956.html
相关试题推荐
[originaltext]CarsareanimportantpartoflifeintheUnitedStates.With
[originaltext]CarsareanimportantpartoflifeintheUnitedStates.With
[originaltext]CarsareanimportantpartoflifeintheUnitedStates.With
[originaltext]Thediamondisconsideredthemostfamousandvaluablejewel
[originaltext]Thediamondisconsideredthemostfamousandvaluablejewel
[originaltext]Thediamondisconsideredthemostfamousandvaluablejewel
[originaltext]M:Haveyougotyourtextbookforourwritingclass?W:Ihaven’t
[originaltext]M:Haveyougotyourtextbookforourwritingclass?W:Ihaven’t
[originaltext]M:Haveyougotyourtextbookforourwritingclass?W:Ihaven’t
[originaltext]M:Haveyougotyourtextbookforourwritingclass?W:Ihaven’t
随机试题
Hadhekeptaneyeonthebusiness,hisfirm______thecrisis.A、musthavegott
Whenourvisittothefactorywasover,weexpected(start)______backbybus.s
“执行注射现在成为我生活的一部分”是属于经验分类中的__________。
A.绿灯亮,红灯不亮 B.红灯亮,绿灯不亮 C.红灯和绿灯都亮 D.红灯和
( )属于企业人力资本投资行为。A.和技术骨干签订竞业限制条款 B.对中层干
患者男性,37岁,素喜饮酒,日饮白酒2两,1月来脘腹不适,胃镜活检示:慢性萎缩性
一住店客人未付房钱即想离开旅馆去车站。旅馆服务员揪住他不让走,并打报警电话。客人
王某是某一建筑公司的职工,发生工伤,其可以享受的工伤医疗待遇有()。A.治
老年人脊髓压迫症最常见的病因是A.淋巴瘤 B.脊索瘤 C.脊膜瘤 D.转移
当工程质量缺陷按修补方法处理后无法保证达到规定的使用要求和安全要求,而又无法返工
最新回复
(
0
)