首页
登录
职称英语
[originaltext]M: When I say I live in Sweden, people always want to know about
[originaltext]M: When I say I live in Sweden, people always want to know about
游客
2024-02-21
68
管理
问题
M: When I say I live in Sweden, people always want to know about the seasons.
W: The seasons?
M: Yeah, you know, how cold it is in winter, what it is like when the days are so short.
W: So what is it like?
M: Well, it is cold, very cold in winter, sometimes as cold as 26 degrees below centigrade. And of course when you go out, you’ll wrap up warm. But inside in the houses it’s always very warm, much warmer than at home. Swedish people always complain that when they visit England, the houses are cold even in a good winter.
W: And what about the darkness?
M: Well, yeah, around Christmas time there’s only one hour of daylight, so. you really look forward to the spring. It is sometimes a bit depressing, but you see the summers are amazing. From May to July, in the North of Sweden, the sun never sets. It’s still light in the midnight. You can walk in the mountains and read a newspaper.
W: Oh, yeah, the land of the midnight sun.
M: That’s right, but it’s wonderful. You want to stay up all night. And the Swedes make the most of it. Often they start work earlier in summer and then leave at about 2 or 3 in the afternoon, so that they can really enjoy the long summer evenings. They like to work hard, but play hard too. I think Londoners work longer hours, but I’m not sure this is a good thing.
Questions 19 to 22 are based on the conversation you have just heard.
19. What do we learn about the man from the conversation?
20. What do Swedish people complain about when they visit England in winter?
21. How does the man describe the short hour of daylight around Christmas in Sweden?
22. What does the man say about the Swedish people?
选项
A、He likes Sweden better than England.
B、He prefers hot weather to cold weather.
C、He is an Englishman living in Sweden.
D、He visits London nearly every winter.
答案
C
解析
由对话开头男士的话When I say I live in Sweden...可知,男士目前住在瑞典,后来男士又提到瑞典室内比家里那边(at home)暖和得多,由下一句when they visit England可知,此处home指的是England,由此可知,男士是英国人,住在瑞典,故答案为[C]。对话的开头处或对话中涉及对比、比较的地方常设为考点,答案往往就在其中,听音时应加以留意。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3470951.html
相关试题推荐
[originaltext]Father’sDaywasfirstobservedinSpokane,Washington,in19
[originaltext]Father’sDaywasfirstobservedinSpokane,Washington,in19
[originaltext]Howmuchlivingspacedoesapersonneed?Whathappenswhenh
[originaltext]Howmuchlivingspacedoesapersonneed?Whathappenswhenh
[originaltext]M:[19]IamsorelievedIjustfinishedthestoryIwasworkingo
[originaltext]M:[19]IamsorelievedIjustfinishedthestoryIwasworkingo
[originaltext]M:[19]IamsorelievedIjustfinishedthestoryIwasworkingo
[originaltext]M:[19]IamsorelievedIjustfinishedthestoryIwasworkingo
[originaltext]M:Belinda,thegamewillbeginsoon.W:Ican’twaittowatchth
[originaltext]M:Mum,beforeIsoout,couldyougoovertheshoppinglistandsee
随机试题
Solvingaproblemcanbebrokenintoseveralsteps.First,theproblemmust
Itdidnottakelongforthecentralbankto_____theirfears.A、sootheB、snubC、s
TheoriesofHistoryⅠ.Howmuchweknowabouthistory?A.Writte
Theconceptofpersonalchoiceinrelationtohealthbehaviorsisanimport
A.增加Cl通道开放的时间 B.加强大脑皮层的抑制过程 C.激动GABA受体
患者,女性,62岁。腹部闭合性损伤5小时。查体:患者谵妄,四肢厥冷,血压60/4
以下道教名山中,属于丹鼎派名山的有()。A.广东罗浮山 B.江西龙虎山 C.
①我们正在进入一个“算法”的时代。我们究竟应该买什么东西、看什么新闻、去哪里上学
多媒体技术是( )。A.一种图像和图形处理技术 B.文本和图形处理技术 C
下列测量仪器使用和应用的说法不正确的是( )。A.水准仪不能直接测定待定点的高
最新回复
(
0
)