首页
登录
职称英语
With the start of BBC World Service Television, millions of viewers in Asia
With the start of BBC World Service Television, millions of viewers in Asia
游客
2024-02-19
24
管理
问题
With the start of BBC World Service Television, millions of viewers in Asia and America can now watch the Corporation’s news coverage, as well as listen to it.
And of course in Britain listeners and viewers can tune into two BBC television channels, five BBC national radio services and dozens of local radio stations. They are brought sport, comedy, music, news and current affairs, education, religion, parliamentary coverage, children’s programs and films for an annual license fee of 83 per household.
It is a remarkable record, stretching back over 70 years — yet the BBC’s future is now in doubt. The Corporation will survive as a publicly-funded broadcasting organization, at least for the time being, but its role, its size and its programs are now the subject of a nationwide debate in Britain.
The debate was launched by the government, which invited anyone with an opinion of the BBC — including ordinary listeners and viewers — to say what was good or bad about the Corporation, and even whether they thought if it was worth keeping. The reason for its inquiry is that the BBC’s royal charters runs out in 1996 and it must decide whether to keep the organization as it is or to make changes.
Defenders of the Corporation — of whom there are many — are fond of quoting the American slogan "If it ain’t broke, don’t fix it." The BBC "ain’t broke", they say, by which they mean it is not broken (as distinct from the word "broke", meaning having no money), or why bother to change it?
Yet the BBC will have to change, because the broadcasting world around it is changing. The commercial TV channels — ITV and Channel 4 — were required by the Thatcher Government’s Broadcasting Act to become more commercial, competing with each other for advertisers, and cutting costs and jobs. But it is the arrival of new satellite channels — funded partly by advertising and partly by viewers’ subscriptions — which will bring about the biggest change in the long term. [br] In the passage, which of the following about the BBC is NOT mentioned as the key issue?
选项
A、Extension of its TV service to Far East.
B、Programs as the subject of a nation-wide debate.
C、Potentials for further international co-operations.
D、Its existence as a broadcasting organization.
答案
C
解析
可定位在第1段和第3段,在第1段中指出英国广播公司在亚洲和美洲拥有数百万观众和听众,当然包括Far East远东在内,选项A的内容在文中有所提及。第3段第2句提到英国广播公司目前的身份是一家公众投资的广播组织(as a publicly-funded broadcasting organization),与选项D的表述一致,接着后半句提到其角色、规模和节目现在成为the subject of a nationwide debate inBritain(全英国人民的争论主体),与选项B的内容相符,只有选项C中的“进一步的国际合作”未提及,故正确答案为C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3464748.html
相关试题推荐
Childrenlearnalmostnothingfromtelevision,andthemoretheywatchthel
Childrenlearnalmostnothingfromtelevision,andthemoretheywatchthel
Childrenlearnalmostnothingfromtelevision,andthemoretheywatchthel
Childrenlearnalmostnothingfromtelevision,andthemoretheywatchthel
Childrenlearnalmostnothingfromtelevision,andthemoretheywatchthel
Childrenlearnalmostnothingfromtelevision,andthemoretheywatchthel
Childrenlearnalmostnothingfromtelevision,andthemoretheywatchthel
Childrenlearnalmostnothingfromtelevision,andthemoretheywatchthel
Childrenlearnalmostnothingfromtelevision,andthemoretheywatchthel
Childrenlearnalmostnothingfromtelevision,andthemoretheywatchthel
随机试题
Whatdoesthepassagemainlydiscuss?[br]Theauthormentionsthetrailpheromo
Thepredictabilityofourmortalityratesissomethingthathaslongpuzzled
Whowantstopayfor"D"-qualityplumbing(管道)?Flytheskieswitha"D"-
D由于二阶微分方程的通解中应该有两个独立的未知常数,故可排除A、B项。将C、D项代入原方程,C项代入后等式两边不相等,故排除C项,D项代入后等式两边相等。
素质教育的核心是创新精神和实践能力的培养。( )
改造主义课程理论的代表人物是()。A.利文斯通 B.贝格尔 C.施瓦
煎药的时间错误的是()。A.花叶及芳香类药物煎煮时间宜短B.根茎、果实、种子类
(2022上半年真题)李老师把作业从难倒易分成了ABC三类,他在班上特意交代:学
经纬仪水平角测量的的操作步骤是()。A.对中→整平→测角 B.安置→对中
施工进度计划的调整应包括的内容有( )。A.施工组织设计的调整 B.工作关系
最新回复
(
0
)