首页
登录
职称英语
[originaltext]M: So, you’re an architect.W: Yes.M: Do you work for a public o
[originaltext]M: So, you’re an architect.W: Yes.M: Do you work for a public o
游客
2024-02-10
64
管理
问题
M: So, you’re an architect.
W: Yes.
M: Do you work for a public or a private organization, or you’re self-employed, that is, working on your own?
W: I’m working for a private designing construction company.
M: How did you start your career?
W: I started it with the government.
M: Oh, did you? What made you decide to work for the government?
W: Well, it was a matter of chances, really. I saw an advertisement for a vacant position in the newspaper and I thought "why don’t you try it". In fact, I have no preferences where I work, public or private.
M: And do you still have this idea, or...
W: More or less, yes. Although I’m now working with a private firm, I worked for the government for about three years. It was all right. Of course, there is the bureaucracy that one has to put up with but that’s not that bad, if you don’t mind bureaucratic wheels turning slowly and things not being as efficient.
M: Mm, ha, and what made you leave the public sector?
W: Money mainly. You see, I got married, and my husband doesn’t work, and we wanted to start a family right away. So we thought it might be better if I moved to the private sector. This is why it’s hard for me to be self-employed, because self-employed work has a disadvantage that there may be time or a period of time when you are unemployed.
Questions 13 to 15 are based on the conversation you have just heard.
13. Where did the woman firstly work?
14. Why isn’t the woman self-employed?
15. Why did the woman decide to work in a private company?
选项
A、At a newspaper.
B、In the government.
C、In a construction firm.
D、In a private company.
答案
B
解析
选项表明,本题考查工作地点,由女士提到的I started it with the government可知,女士最先是在政府部门工作,故答案为B),问题中的firstly work与对话中的started it对应,it指代career
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3439650.html
相关试题推荐
[originaltext]Theproverb"oneman’smeatisanother’spoison"appliestot
[originaltext]Theproverb"oneman’smeatisanother’spoison"appliestot
[originaltext]Manyoftheemployeesthinktheircareerpathandplansbegin
[originaltext]Manyoftheemployeesthinktheircareerpathandplansbegin
[originaltext]Manyayoungpersontellsmehewantstobeawriter.Ialway
[originaltext]M:Hi,Helen,I’vebeenlookingforyou!W:Really?Suchacoinci
[originaltext]M:Hi,Helen,I’vebeenlookingforyou!W:Really?Suchacoinci
[originaltext]W:Hey!Yougotanewtelevision.M:Yeah!Itwasdeliveredyeste
[originaltext]W:Hey!Yougotanewtelevision.M:Yeah!Itwasdeliveredyeste
[originaltext]W:Howoftendidyouphonehome?M:Iusedtophonehomeonceaw
随机试题
Surtseywasbornin1963.Scientistssawthebirthofthisisland.Itbegan
Inthepast,Americancollegesanduniversitieswerecreatedtoserveadual
Twowaysofowningabook:-payingforit,whichisthe【D1】______topossession
[originaltext]M:So,Anita,we’retalkingaboutmoney.W:OK.M:Ihavesomequ
以下关于类继承的说法中,错误的是()。A.通过类继承,在程序中可以复用基类的
《伏尔加河上的纤夫》是俄罗斯画家()的名作。A.列维坦 B.列宾 C.费多托
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性:
移植排斥反应主要是由以下哪种细胞介导的A.B细胞B.NKC.巨噬细胞D.T细胞E
无效合同是指()。A:尚未生效的合同 B:将要失去法律效力的合同 C:始终没
以下项目的( ),不可以成为项目的工程总承包单位。A.代建单位 B.监理单位
最新回复
(
0
)