首页
登录
职称英语
[originaltext] One of the greatest heartbreaks for firefighters occurs when
[originaltext] One of the greatest heartbreaks for firefighters occurs when
游客
2024-02-09
53
管理
问题
One of the greatest heartbreaks for firefighters occurs when they fail to rescue a child from a burning building because the child—frightened by smoke and noise—hides under a bed or in a closet and is later found dead.
Saddest of all is when children catch a glimpse of the masked firefighter but hide because they think they have seen a monster.
To prevent such tragedies, firefighter Eric Velez gives talks to children in his community, explaining that they should never hide during a fire. He displays firefighters’ equipment, including the oxygen mask, which he encourages his listeners to play with and put on. “If you see us,” Velez tells them, “don’t hide. We are not monsters. We have come to rescue you.”
Velez gives his presentations in English and Spanish. Growing up in San Francisco, he learned Spanish from his immigrant parents.
Velez—and other firefighters throughout North America who give similar presentations—will never know how many lives they save through their talks, but it’s a fact that informative speaking saves lives. For example, several months after listening to an informative speech, Pete Gentry in North Carolina rescued his brother, who was choking on food, by using the method taught by student speaker Julie Parris.
In addition to saving lives, informative speakers help people learn new skills, solve problems, and acquire fascinating facts about the exciting world in which they live.
Questions 22 to 25 are based on the passage you have just heard.
22. Why do some children trapped in a burning building hide from masked firefighters?
23. What does the passage tell us about firefighter Eric Velez?
24. What do we learn about Pete Gentry?
25. What message is the speaker trying to convey?
选项
A、They mistake the firefighters for monsters.
B、They do not realize the danger they are in.
C、They cannot hear the firefighters for the noise.
D、They cannot see the firefighters because of the smoke.
答案
A
解析
选项中的They mistake…for/do not/cannot和because of the smoke表明,本题可能考查They在火灾中做某事的原因。短文中提到,children catch a glimpse of the masked firefighter…hide because they think they have seen a monster,即孩子们看到戴着面具的消防队员误以为是怪兽,所以藏了起来,故答案为A)。原因处常设为考点。A)是对they think they have seen a monster的同义转述。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3435256.html
相关试题推荐
[originaltext]Myfatherwas44andknewhewasn’tgoingtomakeitto45.H
[originaltext]Reducingtheamountofsleepstudentsgetatnighthasadire
[originaltext]Reducingtheamountofsleepstudentsgetatnighthasadire
[originaltext]AblondeladywalksintoaNewYorkCityBankandasksforth
[originaltext]AblondeladywalksintoaNewYorkCityBankandasksforth
[originaltext]AblondeladywalksintoaNewYorkCityBankandasksforth
[originaltext]W:Hello,Gary.How’reyou?M:Fine!Andyourself?W:Can’tcompl
[originaltext]W:Hello,Gary.How’reyou?M:Fine!Andyourself?W:Can’tcompl
[originaltext]Peoplealwaysseemtobelookingforwaystogetrichquickly
[originaltext]CrimeisaseriousprobleminBritain.Onesortofcrimewhic
随机试题
MuchoftheresearchonhallucinogenicdrugssuchasLSDhasfocusedonthe
Somestudentsdisplayanunacceptablecuriosityabouteverynewthingtheyencou
Whichofthefollowingstatementsbestsummarizesthemainideaofpassage?[br]
Oneproblemofelicitingknowledgefromseveralexpertsisthatexpertsmay
IntheUnitedStates,teachingisveryimportant.Ifteachersdonotteachw
土石方爆破作业常见的起爆方法有三种,其中不包括()。A.电力起爆 B.火
“探究种子萌发的环境条件”教学片段 提出问题:种子萌发需要哪些环境条件? 师
学生反应你的着装太过潮,怎么办?
根据不同的赋值规则,调查问卷的测量尺度可以划分为()。A.定类尺度 B.定距
根据《中华人民共和国公司法》,应当设立独立董事的公司是( )。A.有限责任公司
最新回复
(
0
)