首页
登录
职称英语
Academic qualifications’ value in the workplace is a big issue for students,
Academic qualifications’ value in the workplace is a big issue for students,
游客
2024-02-09
70
管理
问题
Academic qualifications’ value in the workplace is a big issue for students, policymakers and taxpayers, especially as the rising numbers of students in higher education make them less distinctive. In the latest annual report on education by the OECD(Organization for Economic Cooperation and Development), a rich-country think tank, the answer is clear: the payoff from tertiary education(高等教育)is still good, both for the individual and the economy. Most graduates take jobs fitting their qualifications, earn more than non-graduates, and thus tend to pay more in taxes.
The workforce is smartening up. In the OECD, 35% of the 25- to 34-year-old workforce has completed tertiary education, compared with 20% of the cohort approaching retirement. Countries such as Japan and South Korea have invested so heavily in educating their young that more than half now hold post-school qualifications. Norway, Denmark, Sweden and the Netherlands are close behind. Andreas Schleicher, the OECD’s chief of education research, reckons that these countries may well become more competitive as a result.
The OECD’s compendium(纲要)also shows that graduate jobs fared better during the global recession. Data show those who had completed tertiary education were more likely to be employed, and less likely to be unemployed in 2008. Earnings data are from the middle of the decade, so it is not yet clear how the downturn has hit graduate pay.
The "education is good" mantra does not work everywhere. In some countries, many students have to be content with the intellectual rewards of study. In Spain, for example, 44% of college- and university-educated youngsters are working in low-skilled jobs. America, Canada and Britain also have high shares of graduates working in jobs for which they are overqualified. In lucky Luxembourg hardly any graduates end up in menial jobs.
Salaries vary sharply too. Poland has fewer graduates in non-graduate jobs than America, but the gross earnings of 25- to 34-year-olds with tertiary qualifications in that country is $ 11 800 compared with $ 56 200 in the land of the free. Hardly surprising therefore that Polish graduates hanker after jobs in America and that American companies like investing in places such as Poland and Hungary, where they can hire highly qualified labour for far less money than at home. [br] What is hardly surprising according to the author?
选项
A、Graduates from Poland earn more money than those from America.
B、Graduates from Poland would like to look for a job in America.
C、Graduates from Poland are more qualified than those from America.
D、Graduates from Poland always do the low-skilled jobs in America.
答案
B
解析
细节辨认题。由定位句可知,波兰毕业生都渴望到美国找工作,而美国公司喜欢到波兰和匈牙利这样的地方去投资办厂一点也不奇怪,因为在这里他们可以雇用到比在他们自己国家学历高而又廉价的劳动力。故B)“波兰的毕业生想去美国工作”为正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3434825.html
相关试题推荐
Thestudentscan____________(调整自己适应大学生活).adjustthemselvestothelifeinthe
Manystudentsfindtheexperienceofattendinguniversitylecturestobeaconfu
Manystudentsfindtheexperienceofattendinguniversitylecturestobeaconfu
Manystudentsfindtheexperienceofattendinguniversitylecturestobeaconfu
Manystudentsfindtheexperienceofattendinguniversitylecturestobeaconfu
[originaltext]SomestudentsattheOpenUniversityleftschool20yearsago
[originaltext]SomestudentsattheOpenUniversityleftschool20yearsago
Thenewly-builtsoundlabwillbe______nexttermsothatthestudentswillbe
【B1】[br]【B20】A、exceptB、norC、orD、butD该句的they指代的是上句中的Students。派这些学生出国的目的不是让他
Someofthestudentsareimmatureandcurious,sotheycan____________(难以抵制诱惑,沉溺
随机试题
Waverlylaughedinalightheartedway."Imean,really,June."Andthenshes
【B1】[br]【B9】A、differentB、localC、cultivationD、traditionalB此题考查定语。从上下文中可知D项
[originaltext]Thetimeisfouro’clock.Therehasbeenaseriousaccide
陈某,女,45岁。眩晕动则加剧,劳累即发,面色淡白,神疲乏力,倦怠懒言,唇甲不华
直接用于收集审计证据的方法是()。A.审计取证基本方法 B.审计取证具
A房地产开发公司(以下简称A)在甲省乙市建设丙住宅小区。丙住宅小区占地40k
女,40岁。肥胖、痤疮、紫纹10年。测血皮质醇增高。不受小剂量地塞米松抑制,但可
计划成本核算体系下,本期发出材料应负担的成本差异应按期(月)分摊结转。()
A.血尿伴膀胱刺激症状 B.血尿伴水肿、高血压 C.血尿伴肾肿块 D.血尿
( )不属于合同价格分析的内容。A.合同所采用的计价方法及合同价格所包括的范围
最新回复
(
0
)