首页
登录
职称英语
[originaltext] The first flight of the Space Shuttle Columbia in the spring
[originaltext] The first flight of the Space Shuttle Columbia in the spring
游客
2024-02-08
62
管理
问题
The first flight of the Space Shuttle Columbia in the spring of 1981 was a revolutionary development in space exploration. Unlike the rockets of the previous twenty years, Columbia has the enormous advantage of being specially designed to return to earth and make further flights. Among the large number of projects, scientists are investigating its future use. The most exciting, perhaps, is that the first steps can now be taken towards establishing human colonies in space. The present Space Shuttle can only stay in space for about a week, but it could take people out to build "islands" where they stay for longer periods. By the year 2050 scientists estimate that man will be able to construct permanent settlements.
The first "islands" would be energy stations. There would be no hope of establishing colonies in space unless people could obtain energy there, instead of getting it from the earth. However, if the original could convert solar energy into electricity, it would be possible to provide the equivalent of a filling station for cars on earth, allowing the Space Shuttle to refuel and stay in orbit longer periods of time.
If this initial project was successful, much larger solar energy stations would be constructed later with materials brought out by the Shuttle.
Eventually, man would be able to construct an "inhabitable planet" in space.
Questions 19 to 21 are based on the passage you have just heard.
19. What can we learn from the passage about the Space Shuttle Columbia?
20. What is the big advantage of the Space Shuttle Columbia?
21. What is the basic requirement for establishing colonies in space?
选项
A、Establishing energy stations in space.
B、Finding a star similar to the earth.
C、Developing a kind of manned spacecraft.
D、Finding a special fuel for the Space Shuttle.
答案
A
解析
选项中的establishing energy stations,developing a…spacecraft和finding…fuel for the Space Shuttle表明,本题可能与某项太空活动有关。短文中提到,第一批要建立的“岛屿”是太空能量站,因为如果不能在太空中获得能量,在太空建立聚居地的愿望就不能实现,由此可知,在太空建立聚居地的基本要求就是在太空中建立太空能量站(energy stations),故答案为A)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3431457.html
相关试题推荐
[originaltext]TheBritishIslescanbedividedintotwo,notonlybecauseo
[originaltext]Coffeeisthemostpopulardrinkaroundtheworld.Canyougu
[originaltext]Nobodylikesacomputervirus,butatleastyoucangetrido
[originaltext]Nobodylikesacomputervirus,butatleastyoucangetrido
[originaltext]M:OurnextcallerisAstridHeiner,whohasatranslationagency
[originaltext]M:Hey,Jenny.Longtimenosee.W:Yeah,metoo.Hey,Steve,you
[originaltext]M:Hey,Jenny.Longtimenosee.W:Yeah,metoo.Hey,Steve,you
[originaltext]M:Hey,Jenny.Longtimenosee.W:Yeah,metoo.Hey,Steve,you
[originaltext]W:Iamgoingtotellthatneighborofminetoturndownthatmus
[originaltext]W:Iamgoingtotellthatneighborofminetoturndownthatmus
随机试题
Shewon______.A、thegirl400metreraceB、thegirl’s400metresraceC、thegirl’
Thephrase"anattractiveoffer"(Para.1)inthepassageprobablymeans______.
Aswillbeevidentbynow,thenumberanddiversityofpersonalitytheoriesare
Althoughthecolonists______tosomeextentwiththenativeAmericans,theIndi
[originaltext]W:Exercise,exercise,exercise,wehearsomuchaboutitthesed
电动排烟窗的控制箱外观应清洁、完好,各指示灯显示正常,控制箱内排线整齐,无明显线
沙丁胺醇平喘作用的主要机制是()A.抑制腺苷酸环化酶,降低支气管平滑肌
药物生命质量评价的内容不包括A:患者对药物治疗疾病效果的感觉 B:患者在药物治
评审工程初步设计成果时,重点评审的是()。A.总平面布置是否充分考虑方向、风向
某医师受到刑事处罚。一年后重新申请执业注册,卫生行政部门未予批准,理由是该医师自
最新回复
(
0
)