首页
登录
职称英语
The newspaper must provide for the reader the facts, pure, objective facts.
The newspaper must provide for the reader the facts, pure, objective facts.
游客
2024-02-06
3
管理
问题
The newspaper must provide for the reader the facts, pure, objective facts. But in these days of complex news it must provide more; it must supply interpretation, the meaning of the facts. This is the most important assignment confronting American journalism—to make clear to the reader the problems of the day, to make international news as understandable as community news, to recognize that there is no longer any such thing as "local" news, because any event in the international area has a local reaction in manpower floating, in economic pressure, in terms, indeed, of our very way of life.
There is in journalism a widespread view that when you embark on interpretation, you are entering dangerous waters, the swirling tides of opinion. This is nonsense.
The opponents of interpretation insist that the writer and the editor shall confine himself to the "facts". This insistence raises two questions: What are the facts? And are the bare facts enough?
As to the first question, consider how a so-called "factual" story comes about. The reporter collects, say, fifty facts; out of these fifty, his space being necessarily restricted, he selects the ten which he considers most important. This is Judgment Number One. Then he or his editor decides which of these ten facts shall constitute the lead of the piece.(This is important because many readers do not proceed beyond the first paragraph.)This is Judgments Number Two. Then the editor determines whether the article shall be presented on page one, where it has larger impact, or on page twenty-four, where it has little. Judgment Number Three.
Thus, in the presentation of a so-called "factual" or "objective" story, at least three judgments are involved. And they are judgments not at all unlike those involved interpretation, in which reporter and editor, calling upon their research resources, their general background, and their "news neutralism," arrive at a conclusion as to the significance of the news.
The two areas of judgment, presentation of the news and its interpretation, are both objective rather than subjective processes—as objective, that is, as any human being can be.(Even though complete objectivity can never be achieved, nevertheless the ideal must always be ultimate goal.)If an editor is intent on slanting the news, he can do it in other ways and more effectively than by interpretation. He can do it by the selection of those facts that prop up his particular plea. Or he can do it by the play he gives a story-promoting it to page one or dragging it to page thirty. [br] Basically, why does the reporter discard some of the facts?
选项
A、Because he wants to make the reports simple.
B、Because those facts are not worth writing.
C、Because the space in the newspaper is limited.
D、Because his editor asks him to do so.
答案
C
解析
细节题。根据短文第四段中out of these fifty,his space being necessarilyrestricted,he selects the ten which he considers most important.可知.由于空间有限记者需要选出他认为是最重要的,故正确答案为C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3428141.html
相关试题推荐
Livinginatimewhenanever-increasingnumberofnewsproviderspushacon
Livinginatimewhenanever-increasingnumberofnewsproviderspushacon
Livinginatimewhenanever-increasingnumberofnewsproviderspushacon
Livinginatimewhenanever-increasingnumberofnewsproviderspushacon
[originaltext]W:Didyouseetoday’snewspaper?ThatbuildingoverinCenterVi
[originaltext]Theportable,paperlesse-newspaperswouldbeahugeenvironm
Thenewspapermustprovideforthereaderthefacts,pure,objectivefacts.
Thenewspapermustprovideforthereaderthefacts,pure,objectivefacts.
Thenewspapermustprovideforthereaderthefacts,pure,objectivefacts.
Driver’sLicenseTestTipsA)Thisarticlewillprovidey
随机试题
TheFrenchseemfar______inAfricathantheirnearestneighbors.A、interestedB、m
______istheofficialresidenceofBritishPrimeMinister.A、No.10DowningStree
Stratford-on-Avon,asweallknow,hasonlyoneindustry--WilliamShakespear
Onlywhenyourespectyourself______havethecouragetohumbleyourself.A、you
秦国于221年扫平六国,统一全国。()
女性,35岁:。有近8年的空腹或夜间上腹部烧灼痛,进食后疼痛好转。近来自觉症状加
某交易者以8710元/吨买入7月棕榈油期货合约1手,同时以8780元/吨卖出9月
下列说明生理变化的是A.制化B.相乘C.相侮D.反侮E.反克
体现国家对在学校中培养什么样的人才的总要求的是( )A.课程目标 B.教育目
根据《建设工程工程量清单计价规范》GB50500—2013,关于分部分项工程量
最新回复
(
0
)