首页
登录
职称英语
Kodak’ s decision to file for bankruptcy protection is a sad, though not une
Kodak’ s decision to file for bankruptcy protection is a sad, though not une
游客
2024-02-06
60
管理
问题
Kodak’ s decision to file for bankruptcy protection is a sad, though not unexpected turning point for a leading American corporation that pioneered consumer photography and dominated the film market for decades, but ultimately failed to adapt to the digital revolution.
Although many attribute Kodak’s downfall to "complacency," that explanation doesn’ t acknowledge the lengths to which the company went to reinvent itself. Decades ago, Kodak anticipated that digital photography would overtake film—and in fact, Kodak invented the first digital camera in 1975—but in a fateful decision, the company chose to shelf its new discovery to focus on its traditional film business.
It wasn’ t that Kodak was blind to the future, said Rebecca Henderson, a professor at Harvard Business School, but rather that it failed to execute on a strategy to confront it. By the time the company realized its mistake, it was too late.
Kodak is an example of a firm that was very much aware that they had to adapt, and spent a lot of money trying to do so, but ultimately failed. Large companies have a difficult time switching to new markets because there is a temptation to put existing assets into the new businesses.
Although Kodak anticipated the inevitable rise of digital photography, its corporate culture was too rooted in the successes of the past for it to make the clean break necessary to fully embrace the future. They were a company stuck in time. Their history was so important to them. Now their history has become a liability.
Kodak’s downfall over the last several decades was dramatic. In 1976, the company commanded 90% of the market for photographic film and 85% of the market for cameras. But the 1980s brought new competition from Japanese film company Fuji Photo, which undermined Kodak by offering lower prices for film and photo supplies. Kodak’s decision not to pursue the role of official film for the 1984 Los Angeles Olympics was a major miscalculation. The bid went instead to Fuji, which exploited its sponsorship to win a permanent foothold in the marketplace. [br] What does the author say Kodak’ s history has become?
选项
A、A burden.
B、A mirror.
C、A joke.
D、A challenge.
答案
A
解析
细节题。 由题干可定位至倒数第二段最后一句Now their history hasbecome a liability.即他们的历史现在变成了一个负担。故选项A正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3427632.html
相关试题推荐
Althoughtheenjoymentofcolorisuniversalandcolortheoryhasallkinds
Althoughtheenjoymentofcolorisuniversalandcolortheoryhasallkinds
Althoughtheenjoymentofcolorisuniversalandcolortheoryhasallkinds
Althoughtheenjoymentofcolorisuniversalandcolortheoryhasallkinds
Althoughtheenjoymentofcolorisuniversalandcolortheoryhasallkinds
______(很多人理所当然地认为)marriageisthegoalofeveryyoungwoman’sinmostthought.Man
Someanimalsarewidelyusedinexperiments______(尽管有些人对此表示反对).eventhoughsome
Accustomedthoughwearetospeakingofthefilmsmadebefore1927as"silen
Accustomedthoughwearetospeakingofthefilmsmadebefore1927as"silen
Accustomedthoughwearetospeakingofthefilmsmadebefore1927as"silen
随机试题
SportsManyanimalsengageinp
ThefactthatmostAmericansliveinurbanareasdoesnotmeanthattheyres
WhenTonyBlairwaselectedtoBritain’sHouseofCommonsin1983,hewasju
根据《大型群众性活动安全管理条例》规定,以下属于大型群众性活动的有()A.
胎盘分泌的蛋白激素有:()A.HCG B.HPL C.雌激素
估价委托合同主要作用有()。A.建立受法律保护的委托与受托关系 B.明确
(2018年5月)有关笔试的表述,不正确的是( )。A.可以对大规模的应聘者同
下列关于个人消费贷款说法正确的是()。A:个人在任何商户购买耐用品时都可以申请个
影响练习的因素有()和练习方式。
在商业银行追求的目标中,()目标是前提。A.流动性 B.效益性 C.安全性
最新回复
(
0
)