首页
登录
职称英语
[originaltext] Are electric cars the way of the future? Automobile manufactu
[originaltext] Are electric cars the way of the future? Automobile manufactu
游客
2024-02-03
78
管理
问题
Are electric cars the way of the future? Automobile manufactures are under pressure to develop cars that do not pollute. One powerful motive is a California law requiring that by the year 2020 ten percent of new car sells in the state be so called zero-emission vehicles. These cars must put no pollutants whatsoever into the atmosphere.
California is a huge market for the automobile companies, so they are working hard to meet these standards.[23]So far the electric car seems to be the best alternative. So the big advantage of electric cars is that they don’t pollute. However they will be in competition with gas-powered cars and that’s where the weaknesses come out.[24]The big problem is that the batteries that power electric cars weigh a lot rela-tive to the amount of power they deliver. For instance, in one prototype electric car, the batteries weighed 400 kilograms. And they provide enough energy to go 250 kilometers before recharging, which takes eight hours. Compare that to a moderately fuel-efficient conventional car, it can go 600 to 700 kilometers on a tank of gas and refilling takes just minutes. If there are other drains on an electric car’s batteries besides the motor, headlights, air-conditioning or a heater, its already limited range will be significantly reduced.[25]So automobile engineers are trying to make more powerful batteries that would increase the cars’ range and make them more attractive to buyers.
23. Why does the electric car seem to be the best alternative so far?
24. What is the big problem with an electric car?
25. What are the automobile engineers trying to do?
选项
A、It is comfortable.
B、It is best made.
C、It causes no pollution.
D、It makes less noise.
答案
C
解析
短文提到,电动汽车最大的优点在于它不会污染环境,因此可视为目前最好的替代品,故C正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3418579.html
相关试题推荐
[originaltext]Alllanguagesareequalfromalinguisticpointofview.Iti
[originaltext]Alllanguagesareequalfromalinguisticpointofview.Iti
[originaltext]Iamnotonlyapainter,butastudentofart.Sometimes,[20]
[originaltext]Iamnotonlyapainter,butastudentofart.Sometimes,[20]
[originaltext]W:Goodafternoon,Mr.Burke.Didyouhaveagoodlunch?M:Yes,
[originaltext]W:Goodafternoon,Mr.Burke.Didyouhaveagoodlunch?M:Yes,
[originaltext]W:Goodafternoon,Mr.Burke.Didyouhaveagoodlunch?M:Yes,
[originaltext]M:Hello.Ineedtotalkwithsomeoneaboutmydriver’slicense.
[originaltext]W:DoyouknowwhatJulia’shobbiesare?M:Idon’tknow.Butshe
[originaltext]W:DoyouknowwhatJulia’shobbiesare?M:Idon’tknow.Butshe
随机试题
[img]ct_epem_epelisv_00401(20097)[/img][br][originaltext]Thelovelygirlover
Thepresident______hisdifficultchildhoodwithgivinghimthestrengthofchara
Hisdaughterisoneofthe(smart)______studentsinthatschool.smartest
TheholidayshoppingseasongotofftoaflyingstartovertheThanksgiving(
下列涉及的应税消费品中需要缴纳消费税的是()。A、某4S店购入的用于出售的价格为
下列有关提插法的叙述,不正确的是()A.将针刺入腧穴一定深度后,施以上提下
根据《碾压式土石坝施工规范》(DL/T5129—2001),碾压式土石坝的防渗体
A. B. C. D.
人在每一瞬间,将心理活动选择了某些对象而忽略了另一些对象。这一特点指的是注意的(
下列关于施工承包合同中的进度条款,说法正确的是()。A.监理人应在开工日
最新回复
(
0
)