首页
登录
职称英语
For many people, genetically modified foods raise all kinds of questions. Pa
For many people, genetically modified foods raise all kinds of questions. Pa
游客
2024-02-01
67
管理
问题
For many people, genetically modified foods raise all kinds of questions. Particularly in countries with long agrarian(耕地的)traditions—the idea seems against nature.
In fact, genetically modified foods are already very much a part of our lives. A third of the corn and more than half the soybeans and cotton grown in the US last year were the products of biotechnology, according to the Department of Agriculture. More than 65 million acres of genetically modified crops will be planted in the US this year. The genetic genie is out of the bottle.
Yet there are clearly some very real issues that need to be resolved. Like any new product entering the food chain, genetically modified foods must be subjected to strict testing. In wealthy countries, the debate about biotech is tempered(缓和)by the fact that we have a rich array of foods to choose from— and a supply that far exceeds our needs. In developing countries desperate to feed fast growing and underfed populations, the issue is simpler and much more urgent: Do the benefits of biotech outweigh the risk?
Yet for all that promise, biotech is far from being the whole answer. In developing countries, lost crops are only one cause of hunger. Poverty plays the largest role. Today more than 1 billion people around the globe live on less than $ 1 a day. Making genetically modified crops available will not reduce hunger if farmers cannot afford to buy the food those farmers produce.
Nor can biotech overcome the challenge of distributing food in developing countries. Taken as a whole, the world produces enough food to feed everyone—but much of it is simply in the wrong place. Especially in countries with underdeveloped transportation, geography restricts food available as dramatically as genetics promises to improve.
More and more biotech research is being carried out in developing countries. But to increase the impact of genetic research on food production of those countries, there is a need for better cooperation between government agencies and private biotech firms to find and deliver biotech solutions for farmers in developing countries. [br] According to the passage, which of the following is TRUE?
选项
A、Biotech has no potential since it raises all kinds of questions.
B、Poor transportation and unfavorable geography promote the development of biotech.
C、Many people think genetically modified food brings about a lot of problems.
D、The debate about biotech in developed countries is as acute as in developing countries.
答案
C
解析
事实细节题。题干要求从四个选项中找出与文章相符的一项。第一段首句提到,对很多人来说,转基因食物带来了各种各样的问题,故C)正确。A)与文章第二段所说的生物科技在农业中被广泛、迅速应用的事实相矛盾;B)与第五段最后一句所说的特别是在那些交通落后的国家,地理环境限制了食物供应的意思相反;第三段提到因发达国家与发展中国家所面临的食品问题不同,所以关于生物科技的辩论情况也不同,故排除D)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3412480.html
相关试题推荐
[originaltext]Inthepast,youngpeopleinAmericausuallylivedwiththeir
[originaltext]Inthepast,youngpeopleinAmericausuallylivedwiththeir
[originaltext]Today,millionsofpeoplerunintheUnitedStates.Manymore
[originaltext]Today,millionsofpeoplerunintheUnitedStates.Manymore
Brain-trainingsoftwaremaybeawasteoftime.Peoplewhoplayed"mind-boos
Brain-trainingsoftwaremaybeawasteoftime.Peoplewhoplayed"mind-boos
Brain-trainingsoftwaremaybeawasteoftime.Peoplewhoplayed"mind-boos
HowtoBeMorePersuasiveA)Somepeoplehaveit,butman
HowtoBeMorePersuasiveA)Somepeoplehaveit,butman
HowtoBeMorePersuasiveA)Somepeoplehaveit,butman
随机试题
Thewonderswhichmedicalworkershavealreadybroughtaboutinthediagnosi
[originaltext]Martin:Hithere,Pat.Howareyou?Pat:Fine,thanks,Martin.I
Wehadtowaitsometimebeforethemenuwasbroughttousandourorders______
Humansympathy【C1】______whalesisonlynaturalofallthecreaturesinthe
关于税收饶让的说法,正确的是()。A.税收饶让可以完全解决重复征税 B.居
某银行为争取客户资源开发了一种新的理财产品,但该理财产品存在的设计缺陷可能给银行
受体激动药的最大效应取决于其______的大小;当______相同时药物的效价强
海关统计是按照( )统计原则进行统计。A.经济合作与发展组织(OECD)的国际
马老师在逛商场时偶遇班上一位小朋友的家长,便一同挑选衣服。付款时,这位家长坚持把
在软基上建造斜坡堤,应用了土工织物的哪些功能?起到怎样的作用?
最新回复
(
0
)