首页
登录
职称英语
[originaltext] [3]A man has been found alone on a remote island a month aft
[originaltext] [3]A man has been found alone on a remote island a month aft
游客
2024-01-31
41
管理
问题
[3]A man has been found alone on a remote island a month after he was washed out to sea by the Indian Ocean tsunami. He says he is the only survivor from his village in India’s Nicobar Island. With more details, here is Andrew K. Michael Mangal was sucked into the Indian Ocean when the tsunami hit his island, Pillow Panja. But a subsequent wave washed him back onto shore. He told his rescuers that although he is slightly injured he searched the partially submerged island for any other survivors from his village, but found no one. Mr. Mangal spent several days in the forest, fearing that more waves might hit the coastline. [4]For the next 3 weeks he lived on coconuts. Eventually an Indian navy boat saw him waving a flag made of his clothes and took him to safety.
3. What is the news report mainly about?
4. How long did Michael Mangal live on coconuts?
选项
A、The story of a survivor.
B、The power of the tsunami.
C、The rescue of a survivor.
D、The struggle between man and nature.
答案
A
解析
主旨大意题。新闻开篇描述了一个在印度洋海啸中被冲上岸的幸存者,他讲述了当时海啸发生的经过以及海啸过后的遭遇,整篇新闻报道都是围绕这名幸存者在海啸中的经历。故A项“幸存者的故事”为正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3410126.html
相关试题推荐
[originaltext]W:Ihaveaveryimportantthingtoaskyou.DoyouspeakFrench?
[originaltext]W:Ihaveaveryimportantthingtoaskyou.DoyouspeakFrench?
[originaltext]W:Ihaveaveryimportantthingtoaskyou.DoyouspeakFrench?
[originaltext]W:Ihaveaveryimportantthingtoaskyou.DoyouspeakFrench?
[originaltext]W:Ihaveaveryimportantthingtoaskyou.DoyouspeakFrench?
[originaltext]TraditionalAmericansummercampsofferyoungpeopleachance
[originaltext]Readingisapermanenttopicforthosehighlycivilizedcount
[originaltext]Americansgetsomeoftheirnewsandentertainmentfrompubli
[originaltext]Americansgetsomeoftheirnewsandentertainmentfrompubli
[originaltext]W:IhearthatyouaregoingbackhometoNewZealand.M:That’s
随机试题
Peoplearemovingtocitiesindroves.In1950,two-thirdsoftheworlds’po
[originaltext]Digitaltextbooksarechangingthewaymanystudentslearn.Al
TrustMe,I’maRobot[A]Withrobotsnowemergingfromt
HowPovertyChangestheBrainA)Yousawthepicturesinscien
网架是一种新型结构,是由许多杆件按照一定规律组成的网状结构,其优点不包括( )
单一法人客户信用风险识别中,对于中长期授信,要对()作出预测和分析。A.资金来源
下列关于保证的描述正确的是()。A.一般保证不具有补充性 B.一般保证人没
下列属于我国飞机保险基本险的有( )。A.飞机机身保险 B.飞机第三者责任保
(2021年真题)根据反垄断法律制度的规定,涉嫌垄断行为的经营者在被调查期间可以
在竣工结算审查的内容中,一般包括的有()。A.检查材料验收记录 B.核对合同
最新回复
(
0
)