首页
登录
职称英语
[originaltext] When the top U.S. oil companies announced huge increases in p
[originaltext] When the top U.S. oil companies announced huge increases in p
游客
2024-01-31
33
管理
问题
When the top U.S. oil companies announced huge increases in profits this week, many consumer advocates raised complaints. At a time when American motorists are paying record-level prices for gasoline, [3]some in the U.S. Congress think the oil company profits should be examined closely. The U.S. Senate Finance Committee is seeking tax return information on top U.S. oil companies from the Internal Revenue Service and some politicians are calling for a windfall profits tax. Of course, oil companies oppose such a move, citing similar or even higher profit increases in other industries, such as real estate, that have not caused controversy. [4]Oil industry analysts, however, say a windfall profits tax might be counterproductive. Bob Tippee, editor of Houston-based Oil and Gas Journal, says large oil company profits could benefit consumers in the end.
3. What are the reactions to the oil companies’ huge increases in profits?
4. What do the oil industry analysts think of the windfall profits tax?
选项
A、Consumers give up motorcycles.
B、Some politicians suggest cutting down prices of gasoline.
C、Oil companies are not satisfied with it.
D、Some congressmen think oil companies should be examined.
答案
D
解析
新闻提到,对于石油公司的高利润,某些美国国会的议员认为对石油公司的利润需密切观察(should be examined closely),D所说与此相符。消费者虽然有怨言(raised complaints),并没有说放弃使用摩托车,A错误。汽油的价格高昂是事实,但新闻并没有提到“政客建议要降低油价”,B错误。新闻只提到石油公司反对征收暴利税(windfall profits tax),并没有提到他们是否满意高额的利润,C错误。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3409003.html
相关试题推荐
[originaltext]Inmanybusinesses,computershavelargelyreplacedpaperwork
[originaltext]Inmanybusinesses,computershavelargelyreplacedpaperwork
[originaltext]Wall-to-wallmirrorsingymsanddancestudiosmightstopwom
[originaltext]Wall-to-wallmirrorsingymsanddancestudiosmightstopwom
[originaltext]ThefirstEnglishdictionarywaspublishedin1604.Thedicti
[originaltext]W:Welcometoourcity,Mr.Lorden.But,ofcourse,youhavebeen
[originaltext]M:Today,asourguestonStudentRadioWestmarkisstudentorgan
[originaltext]M:Today,asourguestonStudentRadioWestmarkisstudentorgan
[originaltext]Acrowdofsome35,000,includingU.SFirstLadyandItalian
[originaltext]Acrowdofsome35,000,includingU.SFirstLadyandItalian
随机试题
30percentofthestudentswho(interview)________yesterdaybelievetheyshoul
[originaltext]Mychildseemssad.Ishesufferingfromdepression?Notnece
Thereportonthegrossnationalproduct-thenation’stotalproductionofgoods
PassageOne(1)BeingtoldIwouldbeexpectedtotalkhere,Iinquired
以下哪种吸声构造体对吸收低频声波最有利?()A.多孔性吸声材料 B.帘幕吸
( )是音乐的骨骼,是塑造音乐形象的重要手段。A.旋律 B.音色 C.音节
关于利率期货下列说法正确的有( )。 ①利率期货主要是为了规避利率风险而产生
现行《1:5001:10001:2000地形图航测内业规范》规定,丘陵地1:20
某一城镇的兴起或衰落,某一条新交通线的开拓,某一区域资源开发环境的改善或恶化,都
先天性总胆管囊肿最恰当的治疗方法是( )。A.消炎利胆保守治疗 B.囊肿完全
最新回复
(
0
)