首页
登录
职称英语
[originaltext] The topic of my talk today is gift-giving. Everybody likes to
[originaltext] The topic of my talk today is gift-giving. Everybody likes to
游客
2024-01-28
29
管理
问题
The topic of my talk today is gift-giving. Everybody likes to receive gifts, right? So you may think that gift-giving is a universal custom. But actually the rules of gift-giving vary quite a lot. And not knowing them can result in great embarrassment. In North America, the rules are fairly simple. If you’re invited to someone’s home for dinner, bring wine or flowers or a small item from your country. Among friends, family and business associates, we generally don’t give gifts on other occasions except on someone’s birthday and Christmas. The Japanese, on the other hand, give gifts quite frequently, often to thank someone for their kindness. The tradition of gift-giving in Japan is very ancient. There are many detailed rules for everything from the color of the wrapping paper to the time of the gift presentation. And while Europeans don’t generally exchange business gifts, they do follow some formal customs when visiting homes, such as bringing flowers. The type and color of flowers, however, can carry special meaning. Today we have seen some broad differences in gift-giving. I could go on with additional examples, but let’s not miss the main point here. If we are not aware of and sensitive to cultural differences, the possibilities for miscommunication and conflict are enormous. Whether we learn about these differences by reading a book or by living abroad, our goal must be to respect differences among people in order to get along successfully with our global neighbors.
19. What does the speaker say about gift-giving of North Americans?
20. What do we learn about the Japanese concerning gift-giving?
21. What point does the speaker make at the end of the talk?
选项
A、Gift-giving plays an important role in human relationships.
B、We must be aware of cultural differences in giving gifts.
C、We must learn how to give gifts before going abroad.
D、Reading extensively makes one a better gift-giver.
答案
B
解析
短文最后提到,如果我们没有认识到文化差异或对其不敏感,那么产生错误传达和冲突的可能性是巨大的。由此可知,短文最后说话者陈述的观点是我们必须意识到送礼的文化差异,故B)为答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3401991.html
相关试题推荐
[originaltext]Isthereanyworsefeelingthanwakinguplate?Whetheri
[originaltext]Isthereanyworsefeelingthanwakinguplate?Whetheri
[originaltext]Isthereanyworsefeelingthanwakinguplate?Whetheri
[originaltext](19)Robotsshouldbetaxedatthesamelevelasthepeoplet
[originaltext]AstronomershavefoundatleastsevenEarth-sizedplanetsorb
[originaltext]AstronomershavefoundatleastsevenEarth-sizedplanetsorb
[originaltext]M:Hi,everyone,todaywe’regoingtotalkaboutBritishpolitene
[originaltext]M:Hi,everyone,todaywe’regoingtotalkaboutBritishpolitene
[originaltext]W:(8)John,areyousureyouhaven’tseenthemissingfile?Ico
[originaltext]W:(8)John,areyousureyouhaven’tseenthemissingfile?Ico
随机试题
Whathasvexedusmostinthepastyearisthat,althoughImakealmost$3bn(in
[originaltext]Brazil’sGustavoKuertenhasbeennamedtheAssociationofTen
Wecanbeginourdiscussionof"populationasglobalissue"withwhatmostp
[originaltext]M:Emily,Iknowyou’vebeenthevictimofacrime.W:Unfortunat
Oneofthestrongesthurricanes____was
下列各项已计提的资产减值准备,在未来会计期间不得转回的有( )。A.商誉减值准备
与一般中小型建设工程的选址相比,大型建设工程选址还需要注重的工程地质问题是( )
(2019年真题)“助力单亲妈妈就业”项目旨在解决社区单亲妈妈就业难的问题,社会
关于规章制定,下列说法哪些是正确的? A.起草的规章直接涉及公民切身利益的,
对每一个建设工程的风险都从头开始识别,该做法的缺点有()。A.不利于专业风险识别
最新回复
(
0
)