首页
登录
职称英语
[originaltext] Without most people realising it, there has been a revolution
[originaltext] Without most people realising it, there has been a revolution
游客
2024-01-28
78
管理
问题
Without most people realising it, there has been a revolution in office work over the last ten years. Before that time, large computers were only used by large, rich companies that could afford the investment. With the advancement of technology, small computers have come into the market, which are capable of doing the work that used to be done by much larger and expensive computers, so now most smaller companies can use them.
The main development in small computers has been in the field of word processors, or WPS as they are often called. 40% of British offices are now estimated to have a word processor and this percentage is growing fast. There are many advantages in using a word processor for both secretary and manager. The secretary is freed from a lot of daily work, such as retyping letters and storing papers. He or she can use this time to do other more interesting work for the boss. From a manager’s point of view, secretarial time is being made better use of and money can be saved by doing daily jobs automatically outside office hours.
But is it all good? If a lot of daily secretarial work can be done automatically, surely this will mean that fewer secretaries will be needed. Another worry is the increasing medical problems related to work with visual display units. The case of a slow loss of sight among people using word processors seems to have risen greatly. It is also feared that if a woman works at a VDU for long hours, the unborn child in her body might be killed. Safety screens to put over a VDU have been invented but few companies in England bother to buy them.
Whatever the arguments for and against word processor, they are a key feature of this revolution in office practise.
Questions 20 to 22 are based on the passage you have just heard.
20. Why didn’t smaller companies use large computers ten years ago?
21. What is the main feature of the revolution in office work over the last ten years according to the passage?
22. What is implied about the result of using word processors in the passage?
选项
A、These computers did not come into the market.
B、These companies did not need to use this new technology.
C、These companies had not enough money to buy such expensive computers.
D、These computers could not do the work that small computers can do today.
答案
C
解析
由短文中提到的Before that time,large computers were only used by large,rich companies that couldafford the investment可知,十年前只有经济实力雄厚的公司才能买得起这种大型电脑,小公司买不起,故答案为C)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3400668.html
相关试题推荐
[originaltext](22)Afewdegreescanmakeabigdifferencewhenitcomesto
[originaltext](22)Afewdegreescanmakeabigdifferencewhenitcomesto
[originaltext]Acommonchallengeformanyteachersiskeepingtheirstudent
[originaltext](16)Itiswhatfaileddietershavelongsuspected:Fatpeopl
[originaltext](16)Itiswhatfaileddietershavelongsuspected:Fatpeopl
[originaltext]W:(12)Howisyourhousehuntinggoing?M:Notverywell.Ihaven’
[originaltext]W:(12)Howisyourhousehuntinggoing?M:Notverywell.Ihaven’
[originaltext]W:Doyouthinkfamilieshavechangedmuchinthelast50years?
[originaltext]W:Doyouthinkfamilieshavechangedmuchinthelast50years?
[originaltext]AdeafandblindwomanfromAustraliahasbecomethefirstpe
随机试题
Parakey:SharingOnlineBecomesEverEasierTodayarecipe
WhydidMr.Azizsaythenominationislikeputtingoldwineinnewbottles?[or
ThereareotherproblemswhichIdon’tproposeto______atthemoment.A、gointoB
D
马克思主义哲学的产生实现了哲学史上的伟大变革,它第一次实现了()。 ①唯物主义
在项目组织过程中,正确的顺序为()。A.目标分解—作业工序分解—人员配备
根据时辰药理学选择最佳服药时间,可以增加药品疗效、降低药品毒性和不良反应。呋塞米
关于我国法律解释的问题,下列表述正确的有( )。 A.我国法律解释的权限,属
郑某为支付甲公司货款,向银行申请签发了一张金额为60万元的银行汇票。甲公司受理该
下列桩基础类型中,不属于按桩的使用功能分类的是()。A.水平受荷桩 B.
最新回复
(
0
)