首页
登录
职称英语
Topic A Famous University Graduate’s Embarrassment For this part, you are
Topic A Famous University Graduate’s Embarrassment For this part, you are
游客
2024-01-27
44
管理
问题
Topic A Famous University Graduate’s Embarrassment
For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay entitled A Famous University Graduate’s Embarrassment following the outline given below. You should write at least 120 words but no more than 180 words.
1.名校毕业不一定能找到满意的工作
2.导致这种尴尬现象的原因是……
3.名校大学生可以做什么努力
选项
答案
Elite schools do not always promise a bright future. Nowadays many graduates from first-class universities cannot find a satisfactory job.
There are mainly two reasons for this embarrassing phenomenon. First, the severe employment situation at present inevitably affects these graduates’ job hunting, despite their excellent educational background. Second, these students usually are unwilling to start from a humble job. There is often a wide gap between the salaries they expect and those that enterprises are ready to offer to new graduates.
Since the hope of an immediate improvement in the employment situation is slim, main efforts should be made by these students themselves. Firstly, these students should accumulate more working experience before graduation so as to make themselves more competitive in the job market. Secondly, they should set aside their pride and accept a comparatively low-paid job but with great potential. After all, the way to success is not always smooth from the start.
解析
本文是一篇议论文,讨论名校毕业生难找好工作的原因,文章内容安排如下:
第一段阐述现状。
第二段分析导致这种现象的主要原因。
第三段提出自己的建议。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3399343.html
相关试题推荐
[originaltext]ProfessorsfromYaleUniversityagreedinapaneldiscussion
[originaltext]ProfessorsfromYaleUniversityagreedinapaneldiscussion
[originaltext]"WhereistheUniversity?"isthequestionmanyvisitorstoC
AdetailedandthoroughresearchprojectundertakenbytheOpenUniversityr
AdetailedandthoroughresearchprojectundertakenbytheOpenUniversityr
Whentoday’scollegegraduatesgettogetherforareunionsomeday,theymay
Whentoday’scollegegraduatesgettogetherforareunionsomeday,theymay
Whentoday’scollegegraduatesgettogetherforareunionsomeday,theymay
Ifyouask20randomgraduatestoexplainwhytheywenttobusinessschool,
Ifyouask20randomgraduatestoexplainwhytheywenttobusinessschool,
随机试题
Whatcomestomindwhenyouheartheword--diversity?Issuesofraceorgend
[originaltext]Lastnight,eightmillionpeoplein16U.S.stateswereunder
[originaltext]W:SothisistheInternet?M:Well,it’stheWorldWideWeb,whi
早在1836年就扬言要用武力打开中国门的是()A.国驻华商务监督义律. B.美
以下属于财产保全的方式的是()。A.诉前财产保全和诉中财产保全 B.执行
Whatcanclozehelptotrainintermsof
项目经理部的成本管理应包括()。A、成本考核 B、成本计划 C、成本控制
下列关于个人经营贷款的说法,正确的有()。A.个人经营贷款可以用于投资、房地产
下列不开槽管道施工方法中,( )不适用于砂卵石地层。A.密闭式顶管 B.盾构
结核属于( )。A.Ⅰ型超敏反应 B.Ⅱ型超敏反应 C.Ⅲ型超敏反应 D
最新回复
(
0
)