首页
登录
职称英语
The number of speakers of English in Shakespeare’s time is estimated to have
The number of speakers of English in Shakespeare’s time is estimated to have
游客
2024-01-26
65
管理
问题
The number of speakers of English in Shakespeare’s time is estimated to have been about five million. Today it is estimated that some 260 million people speak it as a native language, mainly in the United States, Canada, Great Britain, Ireland, South Africa, Australia and New Zealand. In addition to the standard varieties of English found in these areas, there are a great many regional and social varieties of the language, as well as various levels of usage that are employed both in its spoken and written forms.
It is virtually impossible to estimate the number of people in the world who have acquired an adequate working knowledge of English in addition to their own language. The purposes for which English is learned and the situations in which such learning takes place are so varied that it is difficult to define and still more difficult to assess what constitutes an adequate working knowledge for each situation.
The main reason for the widespread demand for English is its present-day importance as a world language. Besides serving the infinite needs of its native speakers, English is a language in which some of the most important works in science, technology, and other fields are being produced, and not always by native speakers. It is widely used for such purposes as meteorological and airport communications, international conferences, and the dissemination (传播) of information over the radio and television networks of many nations. It is a language of wider communication for a number of developing countries, especially former British colonies. Many of these countries have multilingual populations and need a language for internal communication in such matters as government, commerce industry, law and education as well as for international communication and for access to the scientific and technological development in the West. [br] "these countries" (line 7, Para. 3) most probably refers to _____.
选项
A、the developing countries which used to be colonies
B、the former British colonies which now are developing
C、the colonized countries which become as strong as Britain
D、the developing countries which are still colonized by Britain
答案
B
解析
these回指第3段倒数第2句中的developing countries,especially former British colonies,将四个选项与此对比,不难发现B是该说法的同义替换。本题稍具干扰性的是A,但该选项前半段正确,后半段错误,根据原文,这些国家是英国的殖民地,而不是像A所说的任何的殖民地。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3396524.html
相关试题推荐
【B1】[br]【B17】A、accountB、measureC、estimateD、evaluateC动词上下文语义:援助工作人员“估计”……。
[originaltext]ThenumberofgirlsmarriedinAfricaisexpectedtodoublei
[originaltext]ThenumberofgirlsmarriedinAfricaisexpectedtodoublei
[originaltext]ThenumberofAmericansovertheageof65isexpectedtodou
[originaltext]W:Mr.Hiller,isthenumberofcomplaintsincreasingordecreasi
[originaltext]W:Mr.Hiller,isthenumberofcomplaintsincreasingordecreasi
[originaltext]TherearethreegroupsofEnglishlearners:beginners,interm
[originaltext]TherearethreegroupsofEnglishlearners:beginners,interm
[originaltext]ThefirstEnglishdictionarywaspublishedin1604.Thedicti
[originaltext]ThefirstEnglishdictionarywaspublishedin1604.Thedicti
随机试题
Youshouldspendabout20minutesonQuestions1-13,whicharebasedonReading
WhatistherelationshipbetweenMs.HasinaandKhaledaZia?[br][originaltext
[originaltext]WhenpeterandRosecametotheUnitedStatesfromthePhilip
A饭店要实现规模经济优势,可以采取()战略对外拓展。 A.收购兼并 B.
在肾脏病理情况下,出现蛋白尿的原因是A.肾小球滤过率增大 B.肾小球毛细血管血
关于投资政策说明书的内容和作用,下列说法中,不正确的是()。A.制定投资政策说
A.抗核RNP抗体B.抗Sm抗体C.抗Jo-1抗体D.抗SSA/Ro抗体E.抗S
钢丝绳直径19~27(mm),钢丝绳端部固定用绳卡数量()(个)。(A)3
2015年,我国规模以上电子信息产业企业个数6.08万家,其中电子信息制造企业1
中药材是中医药行业的基础,中药材质量问题关乎居民健康生活和国家中医药行业的发展。
最新回复
(
0
)