首页
登录
职称英语
[originaltext] [5]Five million jobs in the world’s leading economies could d
[originaltext] [5]Five million jobs in the world’s leading economies could d
游客
2024-01-23
76
管理
问题
[5]Five million jobs in the world’s leading economies could disappear over the next five years because of advances in technology.
Developments in artificial intelligence, robotics, and biotechnology, would disturb the business world in a similar way to previous industrial revolutions, the World Economic Forum said in a report.
Administrative and white collar office jobs are most at risk from a "fourth industrial revolution," the forum said on the eve of its annual meeting.
It found that as many as 7.1 million jobs in the world’s richest countries could be lost. Those losses would be partially compensated by the creation of 2.1 million new opportunities in sectors such as tech, professional services and media [6]Countries will have to invest in transforming their workforce if they want to keep up with the changes and avoid a worse case of "talent shortages, mass unemployment and growing inequality," said Klaus Schwab, the founder and chairman of the World Economic Forum.
Investing in education and adult learning programs is a good place to start.
Around 65% of children starting primary school today will end up working in jobs that don’t yet exist, and their future training is crucial, according to the report.
[7]Insisting on more diverse workforces in terms of gender, ethnicity and age, will also be vital for companies that want to succeed in the rapidly changing world.
5. What will happen in the next five years because of technology development?
6. What does Schwab suggest countries do?
7. What should companies do to succeed in the changing world?
选项
A、Robots will take place of human workers.
B、Millions of jobs will disappear.
C、The fifth industrial revolution will happen.
D、An economic forum will be held in Swiss.
答案
B
解析
新闻开头提到,未来五年,数百万的工作将会消失(Five million jobs…could disappear),故选B。A“机器人将代替人工作”,新闻中提到机器人可能会带来一些改变,但没有提到它能完全代替人类工作。C“第五次工业革命将会发生”,新闻中只提“第四次工业革命”(fourth industrial revolution)。D“经济论坛将在瑞士举行”,新闻中虽然多次提到World Economic Forum,但该论坛不是在五年后举行。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3387087.html
相关试题推荐
[originaltext]Doyouknowwhereamulecomesfrom?Itisthechildofadon
[originaltext]KatherinelovedFacebook.WithFacebookshecouldstayconnec
[originaltext]KatherinelovedFacebook.WithFacebookshecouldstayconnec
[originaltext]Wildcarrotsprobablyevolvedwiththeotherfloweringplants
[originaltext]W:ThereisnewdataouttodaythatconfirmsthatmanyAmericans
[originaltext]M:Hi,Susan.Youarelookingverysmarttoday.W:Ialwayslook
[originaltext]M:Hi,Susan.Youarelookingverysmarttoday.W:Ialwayslook
[originaltext]M:Hi,Susan.Youarelookingverysmarttoday.W:Ialwayslook
[originaltext]M:Andwhereisthis?W:ThesephotosarefromtheTajMahalinI
[originaltext]M:Andwhereisthis?W:ThesephotosarefromtheTajMahalinI
随机试题
Accordingtothepassage,countingisdifferentfrom______.[br]Whywasthecr
【S1】[br]【S9】K由上下文语境可知,空格所在句表达“有时候很难确诊疾病”,因此该题应填入一个表示频率的单词。选项中符合这一要求的单词有hardly和
"Thetoyindustryhasalwaysreflectedadultculture,"saysChrisByrne,an
采用低应变反射波法检桩时,空心桩的激振点和测量传感器安装位置宜为桩壁厚的()处
下列戏剧作品中,属于威廉?莎士比亚代表作的有()。A.《费加罗的婚礼》 B.《
关于医院健康教育的意义,以下表述错误的是A:提高患者依从性 B:是一种治疗方法
存款人与银行的关系属于特殊的债务人与债权人关系,两者所掌握的信息是不对称的。存款
普通高中课程由以下三个层次构成()。 A.学习领域 B.学习学科 C.学习
下列关于众数的叙述,正确的是()。A.一组数据可能存在多个众数 B.众数
()以上地方财政部门负责同级地方政府出资的金融类企业及其分支机构、子公司和
最新回复
(
0
)