首页
登录
职称英语
[originaltext] PCBs, were manufactured from the 1920s, but were banned in the
[originaltext] PCBs, were manufactured from the 1920s, but were banned in the
游客
2024-01-23
70
管理
问题
PCBs, were manufactured from the 1920s, but were banned in the US in 1979, in the UK in 1981 and in the rest of the EU in 1987.
They were found to have a wide-ranging impact on human and animal health, from links to cancer, to restraining the immune system and causing reproductive problems. However, these chemicals are extremely durable and despite the ban they are still found in the environment.
"Europe produced about 300,000 tonnes of PCBs from 1954 to 1984. That was about 15% of the world’s total," said Dr Jepson. "A lot of this PCB, we don’t know how much, has not been dealt with and is slowly leaking into rivers, from landfills, and eventually into the marine environment." The chemicals then gradually work their way up the food chain and into the top marine animals.
The researchers analysed samples taken from more than 1,000 killer whales and dolphins in Europe’s waters. "Our findings show that, despite the ban and initial decline in environmental pollution, PCBs still persist at dangerously high levels in European whales," explained Dr Jepson.
5. When were the PCBs banned in the UK?
6. Why should PCBs be banned according to the news report?
7. What do we learn about PCBs from the research?
选项
A、They have great influence on people’s health.
B、They exist permanently in the environment.
C、Their production is too massive to control.
D、They work in the top of the food chain.
答案
A
解析
新闻中提到,人们发现多PCB在很大程度上会危害人类和动物的健康(have a wide-ranging impact on human and animal health),包括引发癌症、抑制免疫系统以及导致生殖问题。A中的great influence和people’s health是对原文的同义改写,故选A。B“它们在环境中永久存在”在新闻中有提到,但这并不是PCB被禁的原因。C“它们的产量多得难以控制”和D“它们在食物链顶端起作用”均与新闻内容不符。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3386796.html
相关试题推荐
[originaltext](22)Sportshaveunwrittenrules,sodoesbusiness—andviolato
[originaltext](22)Sportshaveunwrittenrules,sodoesbusiness—andviolato
[originaltext]Passionfruitistheediblefruitofthepassionflower.(16)Sp
[originaltext]M:EnglishLanguageCenter.HowmayIhelpyou?W:Yes.I’mcalli
[originaltext]M:EnglishLanguageCenter.HowmayIhelpyou?W:Yes.I’mcalli
[originaltext]M:EnglishLanguageCenter.HowmayIhelpyou?W:Yes.I’mcalli
[originaltext]W:Heytaxi!M:Whereto?W:Well,I’mgoingtotheNationalMuse
[originaltext]W:Heytaxi!M:Whereto?W:Well,I’mgoingtotheNationalMuse
[originaltext]W:Heytaxi!M:Whereto?W:Well,I’mgoingtotheNationalMuse
[originaltext]Asinglecigarettesoldonastreetcornermaynotcostalot:
随机试题
Thewonderswhichmedicalworkershavealreadybroughtaboutinthediagnosi
[originaltext]Martin:Hithere,Pat.Howareyou?Pat:Fine,thanks,Martin.I
Wehadtowaitsometimebeforethemenuwasbroughttousandourorders______
Humansympathy【C1】______whalesisonlynaturalofallthecreaturesinthe
关于税收饶让的说法,正确的是()。A.税收饶让可以完全解决重复征税 B.居
某银行为争取客户资源开发了一种新的理财产品,但该理财产品存在的设计缺陷可能给银行
受体激动药的最大效应取决于其______的大小;当______相同时药物的效价强
海关统计是按照( )统计原则进行统计。A.经济合作与发展组织(OECD)的国际
马老师在逛商场时偶遇班上一位小朋友的家长,便一同挑选衣服。付款时,这位家长坚持把
在软基上建造斜坡堤,应用了土工织物的哪些功能?起到怎样的作用?
最新回复
(
0
)