首页
登录
职称英语
[originaltext] UN extends African Union peacekeeping mission in Somalia. Sou
[originaltext] UN extends African Union peacekeeping mission in Somalia. Sou
游客
2024-01-23
64
管理
问题
UN extends African Union peacekeeping mission in Somalia. South African Ambassador Dumisani Kumalo says he voted for the resolution, but adds he was not enthusiastic about it. (1)Kumalo said he had expected the Security Council to make a firm decision about sending U.N. peacekeeping troops to Somalia to supplement the African Union mission.
"The African Union, it’s like, when your house is on fire, the neighbors come with the buckets of water, but the neighbors are not the fire engine," he said. "The fire engine is the United Nations. So we want to see the United Nations getting involved on the ground in Somalia because that issue belongs to the United Nations. It cannot be left only to the African Union."
The African Union has sent 8,000 troops to a peacekeeping mission. But, six months in, fewer than one-quarter of them have arrived. (2)There are currently 1,700 African Union troops, all from Uganda.
1. What did Kumalo expect the Security Council to do?
2. What do we learn about the African Union?
选项
A、The AU alone could solve the peacekeeping problem in Somalia.
B、All the demanded military forces arrived in time.
C、All troops present in Somalia are from Uganda.
D、The AU is always questioned about its problem-solving capability.
答案
C
解析
新闻指出,维护和平是联合国的问题,不能只依靠非洲联盟。非洲联盟请求派遣8000人的军队来完成维和任务,但是在6个月内,只有不到四分之一的军队抵达,目前的1700名军人全部来自乌干达。C“所有在索马里的军队都来自乌干达”与新闻最后一句内容相符。A“非洲联盟能够独自完成索马里的维和任务”、B“所需的军事力量都及时到位”均与新闻内容不相符。D“非洲联盟解决问题的能力总是被质疑”没有在新闻中提到。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3386557.html
相关试题推荐
[originaltext]AccordingtonewresearchbyBritishscientists,teenswhodo
[originaltext]AccordingtonewresearchbyBritishscientists,teenswhodo
[originaltext]AccordingtonewresearchbyBritishscientists,teenswhodo
[originaltext]Singaporehastopped131citiesgloballytobecometheworld’
[originaltext]Somekindsofmentalskillsnaturallydecreaseaspeopleget
[originaltext]Somekindsofmentalskillsnaturallydecreaseaspeopleget
[originaltext]M:Hi,Rose,youaresoabsorbedthatyoudidn’tevenknowIcame
[originaltext]M:Hi,Rose,youaresoabsorbedthatyoudidn’tevenknowIcame
[originaltext]W:Jack,Iheardyouwerelookingforajob.Haveyoufoundoney
[originaltext]W:Jack,Iheardyouwerelookingforajob.Haveyoufoundoney
随机试题
Completethenotesbelowusingwordsfromthebox.ArtGalleryCathedralCastle
(1)Scottishcustomsandtraditionscoveraverywiderangeoftopics.Everyt
[originaltext]AstronomershavefoundatleastsevenEarth-sizedplanetsorb
A—RelevanceofmotivationtheoriesB—SystematicTrainingC—Personnelmanagement
A.注意危险 B.右侧绕行 C.左侧绕行 D.单向通行
企业对材料采用计划成本核算。2010年5月购人钢材100t,增值税专用发票注明每
按照有关规定,房屋的完损等级分为()。A.危险房 B.基本完好房 C.一般
程序性知识也叫{pz_填空},是个体难以清楚陈述、只能借助于某种作业形式间接推测
材料题 根据以下材料,回答题 2015年,某航空公司准备在其商用零售部门安装
为了有效控制施工机械使用费的支出,施工企业可以采取的措施有()A.加强设备租
最新回复
(
0
)