首页
登录
职称英语
[originaltext] (3)Eleven Taliban fighters attacked an important airport in s
[originaltext] (3)Eleven Taliban fighters attacked an important airport in s
游客
2024-01-22
64
管理
问题
(3)Eleven Taliban fighters attacked an important airport in southern Afghanistan early Tuesday, killing at least 50 people, Afghan officials said. The Afghan Defense Ministry said 38 civilians, 10 soldiers and two police officers were killed.
The attack on the Kandahar Air Field lasted 20 hours, reported The Washington Post. Among the dead were women and children, the newspaper wrote. The airport includes a military base with troops from the North Atlantic Treaty Organization, or NATO. There were no reports that NATO troops were killed or injured in the attack.
A spokesman for the Taliban says fighters entered the base and attacked local and foreign military troops. He said more than 150 soldiers were killed in the attack. The Taliban often makes claims about the results of their attacks that are not true.(4)Taliban attacks have grown in number and strength in Afghanistan this year after the withdrawal last year of combat troops from other countries.
3. What did Taliban fighters do early Tuesday?
4. What led to the growth of Taliban attacks in Afghanistan?
选项
A、Withdrawal of combat troops from other countries.
B、False claims of foreign military troops.
C、Decline of the local troops’ strength.
D、Last year’s victory over foreign troops.
答案
A
解析
新闻末尾提到,自从去年其他国家的武装部队撤走后,塔利班的袭击在数量和破坏力都增加了(grown in number and strength),故导致塔利班袭击增多的原因就是外国军队的撤走,A正确。发出错误声明(false claims)的是塔利班,而非外国军队,B错误。C利用strength一词作干扰,新闻并没有提到当地军队的情况。D“去年对外国军队的胜利”没有在新闻中提到。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3385672.html
相关试题推荐
[originaltext]M:Hi,Emily,IhearyouareleavingforItalysoon.Doyouplan
[originaltext]W:Hi,Emma’sspeaking.Who’sthis?M:Hi,Emma.I’mPaulfromEm
[originaltext]W:Hi,Emma’sspeaking.Who’sthis?M:Hi,Emma.I’mPaulfromEm
[originaltext]AmaninHalifax,Canada,wantedtofindoutifpeoplewerethank
[originaltext]ThevillageofMarefinAlaskavotedonTuesdaytomovetothest
[originaltext]ThevillageofMarefinAlaskavotedonTuesdaytomovetothest
[originaltext]ThevillageofMarefinAlaskavotedonTuesdaytomovetothest
[originaltext]Awaiterhasreturnedacheckworthnearly$424,000totheretire
[originaltext]Awaiterhasreturnedacheckworthnearly$424,000totheretire
[originaltext]APhilippinefishermanwasfeelingdownonhisluckwhenahouse
随机试题
Mygrandfatherwasborn______Oct.10,1935.A、forB、inC、onC本句意为“我祖父出生于1935年10
有些科学家宣称,转基因作物有助于解决全球性的饥饿问题;毕竟全球各地还有食品短缺的现象。SomescientistsclaimthatGM(geneti
Wheredidthisdialoguetakeplace?[br][originaltext]F:Goodmorning,Profess
Youshouldstandthetableonitslegs,sothatthetopis(horizon)______horiz
WritingPublicSpeeches1.Speechesthatinform■Informativespeeches:toshow,
Today,deep-oceanminingisdoneonlybytheoilandgasindustry.Yetthe
砌体施工质量控制等级可分为()级。A.1、2、3 B.A、B、C C.甲
工具式模板,是针对工程结构构件的特点,研制开发的不可持续周转使用的专用性模板。
下颌骨骨折中不会出现的症状是:()A.复视 B.张口受限 C.呼吸道
甲在某珠宝店购买了一枚钻戒准备向相恋已久的女友求婚,钻戒的产地标明为南非,纯度为
最新回复
(
0
)