首页
登录
职称英语
[originaltext] India is home to more than 1.2 billion people and second only
[originaltext] India is home to more than 1.2 billion people and second only
游客
2024-01-22
67
管理
问题
India is home to more than 1.2 billion people and second only to China’s population. Because of that huge population and the fact that it’s a federal republic like the U.S. India is often called the world’s largest democracy. India’s population is also young. Its median age is 27 years old. In the U.S. that age is closer to 37.
It’s no wonder why so many Indians who are close to the voting age of 18 are realizing they have political power. This is something that country’s politicians are noticing, too. Many young people are first time voters. Given that India’s youth makes up half of its billion plus population, how India’s young vote will determine the country’s future.
They are obviously really frustrated with current political situation in their country. The only government these youngsters have really known is the current Congress party Led One, which is in power for the last ten years. During that time, prices have risen sharply. The price of petrol is doubled. Some young people are going to vote for a different party, one that will fight inflation and will take firm action to control inflation in the difficult global economy.
5. What is the median age in India?
6. What can we learn about the young people in India?
7. What is the current largest economic problem in India?
选项
A、They refuse to realize their political power.
B、They hope to go abroad for further study.
C、They have power to decide the new government.
D、They favor the current Congress party.
答案
C
解析
新闻中提到,印度年轻人18岁就有投票权,而由于他们占了总人口的半数,他们的投票意向会决定国家的未来,即哪个政党执政,故C项“他们有权力决定新政府”为答案。新闻中只是说年满18岁就可以行使政治权力(political power),并没有提到年轻人是否会拒绝行使这权力,A项“他们拒绝行使政治权力”无法得知。B项“他们希望到国外深造”没有在新闻中提到。新闻末尾提到,现在的执政党Led One产生诸多问题,年轻人会选其他政党,故D项“他们支持现在的执政党”错误。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3385627.html
相关试题推荐
[originaltext](22)Sportshaveunwrittenrules,sodoesbusiness—andviolato
[originaltext](22)Sportshaveunwrittenrules,sodoesbusiness—andviolato
[originaltext]IhadspentmylastdayinLondonvisitingfriends,takingpic
[originaltext]IhadspentmylastdayinLondonvisitingfriends,takingpic
[originaltext]Passionfruitistheediblefruitofthepassionflower.(16)Sp
[originaltext]W:Hey,Mark,couldyoutellmeaboutthefirstjobyoueverhad?
[originaltext]W:Hey,Mark,couldyoutellmeaboutthefirstjobyoueverhad?
[originaltext]W:Hello!Canyouintroduceyourselfplease?M:Sure,mynameis
[originaltext]Around68percentofUSstudentspursuedegreesinEnglish-spe
[originaltext]Around68percentofUSstudentspursuedegreesinEnglish-spe
随机试题
MiriamandChristianRengier,aGermancouplemovingtoNewYork,visitedso
Sheisgenerally_______asoneofthebestmodernpoets.A、classedB、gradedC、ra
Buyinginsurance(保险)isawayinwhichpeoplecanprotectthemselvesagainstlar
Bynextmonth,we______(finish)alltheworktheyaskedustodo.willhavefin
大地水准面精化工作中,A、B级GPS观测应采用( )定位模式。A.静态相对
2011年4月人民币贷款余额同比增长:() A.15.7% B.17.5
人在每一瞬间,将心理活动选择了某些对象而忽略了另一些对象。这一特点指的是注意的(
自我实现预期:当人们对后果有期望或期待时,就会引发某种行为,预期可以通过自我暗示
改组为拟上市股份有限公司的企业一般需要聘请相关的中介机构,各中介机构进场后,应协
(2020年真题)银行以1个季度为纳税期限申报缴纳增值税。()
最新回复
(
0
)