首页
登录
职称英语
The French government is to ban students from using mobile phones in the cou
The French government is to ban students from using mobile phones in the cou
游客
2024-01-21
67
管理
问题
The French government is to ban students from using mobile phones in the country’s primary, junior and middle schools. Children will be allowed to bring their phones to school, but not allowed to get them out at any time until they leave, even during breaks.
Jean-Michel Blanquer, the French education minister, said the measure would come into effect from the start of the next school year in September 2018. It will apply to all pupils from the time they start school at the age of six—up to about 15 when they start secondary school.
Blanquer said some education establishments already prohibited pupils from using their mobiles. "Sometimes you need a mobile for teaching reasons...for urgent situations, but their use has to be somehow controlled," he told RTL radio.
The French headteachers’ union was skeptical that the ban could be enforced. "This new announcement from the education ministry leaves us dubious because we’re having trouble understanding what the real issue here is. In general, we’re used to them being logical and pragmatic about things, and here, we can’t find the logic or the pragmatism in the announcements," said Philippe Vincent, the union’s deputy general secretary.
Outside one middle school in the centre of Paris, pupils asked about the measure seemed unimpressed. "I don’t understand how it will work. Who will take the phones, where will they put them...how will we get them back?" said one 13-year-old boy.
Parents seemed uncertain too. "It’s probably a good idea when the kids are in school, but they can’t ban them bringing them to school," said Sabine. "My daughter goes to school and comes home on her own, and at this time of year it’s dark so early, so I want her to have a phone with her. It’s reassuring. "She added: "But rather than a ban, wouldn’t it be better to install a signal blocker in schools?"
Blanquer has already suggested schools could install lockers for phones, though many city centre schools have little room for them. [br] Which of the following is true about the ban?
选项
A、Primary school students cannot bring their mobile phones to school.
B、Junior school students can use their mobile phones during breaks.
C、Middle school students are allowed to use mobile phones after school.
D、College students are forbidden to use mobile phones in class.
答案
C
解析
事实细节题。由题干中的the ban定位到第一段第二句。定位句提到,学生们可以把手机带到学校。但在离开学校前的任何时间都不允许使用手机,即使在课间休息时也不可以。由此可知,C)“中学生可以在放学后使用手机”为答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3382141.html
相关试题推荐
[originaltext]Digitaltextbooksaretransformingthewaymanystudentslearn
[originaltext]Digitaltextbooksaretransformingthewaymanystudentslear
[originaltext]Digitaltextbooksaretransformingthewaymanystudentslear
[originaltext]Digitaltextbooksaretransformingthewaymanystudentslearn
[originaltext]Digitaltextbooksaretransformingthewaymanystudentslearn
[originaltext]TuckedinsidetheU.S.government’slatestupdatetoitsoffic
[originaltext]TuckedinsidetheU.S.government’slatestupdatetoitsoffic
[originaltext]TuckedinsidetheU.S.government’slatestupdatetoitsoffic
[originaltext][5]TuckedinsidetheU.S.government’slatestupdatetoitso
[originaltext]TuckedinsidetheU.S.government’slatestupdatetoitsoffic
随机试题
Whenwethinkaboutaddictiontodrugsoralcohol,wefrequentlyfocusonne
Somepaleontologistsdebatewhetherthediversityofspecieshas(i)______since
[originaltext]M:IwillputMcGillonmylist.HowabouttheUniversityofBrit
WhichofthefollowingsentencesisINCORRECT?A、Heisachild,andmustbetreat
AttentionResidents:Norris&Stevensispleasedtoofferresidentstheab
Asmallpathwas______byloworangelampsconcealedintheflowerbeds.A、lubri
根据我国的《存款保险条例》,同一存款人在同一家银行所有被保险存款超出人民币50万
门静脉高压症非手术治疗的基本措施中,不包括A.病因治疗、休息、饮食及支持疗法
需要水飞法粉碎的药物是A.冰片 B.朱砂 C.甘草 D.水杨酸 E.麦冬
商业银行偿付能力指标主要包括( )。A.核心一级资本充足率 B.拨备覆盖率
最新回复
(
0
)